Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

Potepanje po Rabu

Potepanje po Rabu

Rab – najlepši Kvarnerski otok

Letošnje počitnice so bile za mnoge krajše, bližnje, z eno besedo drugačne kot smo navajeni. Poletje nam je vendar povrnilo nekaj normalnosti, ki smo jo lahko doživeli predvsem na morju.

Tako smo letošnje kratke počitnice preživeli na otoku Rabu. Ta otok v Kvarnerskem zalivu je od nekdaj pomenil kratek oddih od vsakdanjika, saj je tako blizu, da ga z avtom dosežemo v nekaj urah, kar pomeni najprej po avtocesti do Karlovca in še malo naprej do odcepa za Žuto Lukvo. Do Senja se vozimo po prijetni cesti in opazujemo naravo NP Risnjak. V Senju se pred nami v jutranjem soncu prikaže trdnjava Nehaj. Od tu naprej nas spremlja čudovit pogled na obalo in sinje morje. Najprej se na obzorju zarišejo zadnji obrisi otoka Krka, zatem Prvič, pa že zagledamo obrise Golega otoka in malo naprej bolj zelenega Grgura. Iz razgledne točke, kjer se ustavimo, se v jutranjem soncu prikaže zaliv San Marino. Malo naprej se cesta že odcepi za trajektno pristanišče Stinica. Rabljani so lahko ponosni,da imajo edini na Jadranu svojo ladijsko podjetje Rapsko plovidbo. Ta povezuje otok s štirimi trajekti. Najnovejši se imenuje ponosno Četiri zvonika. Štirje zvoniki so namreč simbol mesta Raba.

Le kratka dvajset minutna plovba od Stinice do Mišnjaka na Rabu in že smo tu. Otok Rab je iz severne strani zaradi burje precej gol in neporaščen, zato preseneti njegova lepota na drugi strani. Najprej nam pogled razkrije peščeno plažo Pudarico. Zatem se na rahli vzpetini pred nami že zariše silhueta mesta Raba na polotoku. Lahko jo vidiš tisočkrat, pa te nikoli ne pusti ravnodušnega. Mesto iz belega kamna, s srednjeveškimi palačami, delno ohranjenim obzidjem, cerkvami, štirimi zvoniki, se kopa v jutranjem soncu, njegov odsev pa se vidi v mirnem morju. Kaj je lahko še lepšega, kaj lahko človeka pomiri, mu odvrne slabe misli, mu da energijo? Ne morem razumeti, kako lahko nekdo reče,  »Mi smo to že videli, tja ne gremo več«. Lepe stvari, lepa mesta, lepa doživetja je vredno videti in doživeti velikokrat. Majhen otoček Dolin teče vzporedno s kopnom Raba skoraj do Banjola. Odpravimo se do San Marina, kjer je znamenita Rajska plaža, letos manj zasedena kot običajno. Za majhne otroke je mivkasta plaža res raj in temu je prilagojena ponudba hotelov kot tudi bližnjega avtocampa in vsa turistična ponudba. Ne manjka igral, zabavišč,...

Že od nekdaj najlepše na otoku pa so zame so plaže na Suhi punti. Tu je vse zeleno, stoletni borovci mečejo senco. Polotok je prepreden s sprehajalnimi potmi, vse od hotela Eva, Turističnega naselja Suha Punta do hotela Carolina. Po njih se je mogoče rolkati, sprehajati, kolesariti. Iz rta ob hotelu Carolina se odpre pogled na Lun na skrajnem severu Paga, na otok Cres naravnost pred nami, izza njega so obrisi Lošinja, desno pa lahko vidimo otok Krk. Skratka – vsi večji Kvarnerski otoki v enem pogledu.

Obnovljen hotel Carolina deluje v skladu z omejitvami. Kljub temu je osebje izredno prijazno in uslužno. Ob večerji kuhinjsko osebje hrano postreže na krožnik, sam samo pokažeš, kaj želiš. Sobe so obnovljene, svetle, prijazne.

Ne gre brez obiska mesta Raba, ki je zvečer polno turistov. Ulice, tlakovane z belim kamnom, gostilnice z glasbo za vsak okus, terase s ponudbo koktajlov, prodajalne spominkov, vsega je tu... Ni čudno, da je otok Rab s svojo lepo naravo, čistim morjem, raznolikimi plažami, tako peščenimi, kot skalnatimi in prodnatimi, pa kulturnimi spomeniki in številnimi prireditvami privlačen za mnoge turiste. Lepo ga je obiskati in tu preživeti nekaj dni ali tu počitnikovati. Vedno znova nas preseneti, saj ima toliko zanimivega, da zmeraj odkriješ kaj novega.

Ne dovolimo, da nam usodo krojijo strahovi. Zaupajmo občutku in zdravi pameti in iščimo resnico. Uživajmo v življenju in v vsakem trenutku, saj smo le drobci v delcu časa.

 

 

Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

051/ 368-616

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet: 9.00 - 17-00

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.