Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

Varovanje podatkov in zasebnost

Izjava o varstvu osebnih podatkov družbe Bonus turistična agencija Sergeja Zubkov s.p.

Osebni podatki so informacije, ki jih je mogoče uporabiti za ugotovitev vaše identitete. Te informacije so na primer vaše ime, naslov, poštna številka, datum rojstva in spol, naslov IP, telefonska številka ali vaš elektronski naslov, podatki o plačilu ... Informacije, ki niso neposredno povezane z vašo dejansko identiteto (kot denimo priljubljene spletne strani ali število uporabnikov spletne strani), ne spadajo v to kategorijo. Osebne podatke zbiramo ob rezervaciji turističnih storitev bodisi osebno v poslovalnici, preko klicnega centra, spletne strani, kadar storitve plačujete pa tudi kadar sodelujete v nagradnih igrah ali se prijavite na prejemanje E-novic. Osebne podatke zbiramo tudi kadarkoli obiščete našo spletno stran. Še posebej se zbirajo naslednje kategorije osebnih podatkov: ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka in kadar je potrebno podatki o potnih listinah (identifikacijsko številko, državljanstvo, datum poteka veljavnosti in državo izdaje), podatki o vrsti plačilnega sredstva in morebitni drugi podatki o plačilu, v kolikor je potrebno; podatki o morebitnih posebnih zdravstvenih oziroma prehranskih pogojih za potnike, ki imajo posebne zdravstvene zahteve ali prehranske potrebe; zgodovina potovanj ter informacije o morebitnih dodatnih storitvah, kot so zavarovanja, parkirišča in podobno; informacije o vaši uporabi naše spletne strani ; sporočila, ki jih izmenjujete z nami, ali nam jih pošljete preko SMS, e-poštnih sporočil, klepetalnic, telefonskih klicev in socialnih medijev.
 

Zakaj potrebujemo vaše osebne podatke in kako dolgo jih hranimo?

Vaši podatki se lahko uporabljajo za naslednje namene:

Vaši osebni podatki se obdelujejo izključno na osnovi pravne podlage za obdelavo. Pravna podlaga je odvisna od namena, v skladu s katerim smo podatke pridobili.
V večini primerov se vaši osebni podatki obdelujejo z namenom izpolnitve vaše pogodbe o potovanju.

Osebne podatke lahko obdelujemo tudi zaradi:

Vaših podatkov ne bomo hranili dlje, kot je potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega se obdelujejo. Za določitev ustreznega obdobja hrambe upoštevamo obseg, naravo in občutljivost osebnih podatkov, namene, za katere se obdelujejo in ali lahko te namene dosežemo z drugimi sredstvi. Pri določitvi roka hrambe moramo upoštevati tudi zakonske roke kot na primer Zakon o davku na dodano vrednost, splošni zastaralni rok, rok za obravnavo pritožb. Ko vaših osebnih podatkov ne bomo več potrebovali, jih bomo varno izbrisali oziroma uničili.
 

Komu posredujemo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke lahko za namene, opisane v tem pravilniku, posredujemo naslednjim tretjim osebam:

Agencija ponuja turistične storitve praktično po vsem svetu, zaradi česar je za izvedbo pogodbe o potovanju občasno potrebno osebne podatke tretjim osebam iz prve alineje poslati tudi izven Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Ker zaščita osebnih podatkov povsod ni tako visoka kot v EGP, od vseh ponudnikov storitev zahtevamo, da podatke obdelajo varno in v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov Republike Slovenije in EU. Za zagotavljanje zakonitosti prenosa podatkov izven EGP uporabljamo standardna sredstva varovanja podatkov zunaj EGP.
Izrecno izjavljamo, da osebnih podatkov, še posebej naslovov, ne prodajamo tretjim osebam.
 

Kako varujemo vaše osebne podatke?

Pri shranjevanju in razkrivanju vaših osebnih podatkov sledimo strogim varnostnim postopkom ter jih zaščitimo pred naključno izgubo, uničenjem ali poškodbo. Podatki, ki nam jih posredujete, so zaščiteni s tehnologijo SSL (Secure Socket Layer). SSL je standardna industrijska metoda za šifriranje osebnih podatkov in podatkov o kreditnih karticah, tako da jih je mogoče varno prenesti preko interneta.
Vsi podatki o plačilu se prenesejo preko SSL skozi namensko omrežno infrastrukturo (MPLS) in shranjujejo v skladu s standardi varnosti podatkov industrije plačilnih kartic (PCI DSS). V zvezi z varstvom podatkov, ki se nanašajo na vašo kreditno kartico, vas želimo izrecno opozoriti, da je treba pri plačevanju preko spleta te podatke vnesti izključno v za to namenjena polja formularja za rezervacijo. Varno ravnanje z vašimi podatki lahko zagotovimo le, če tudi sami upoštevate za to predviden način vnosa.
Vaše podatke lahko razkrivamo tretjim osebam izključno v skladu z nameni, določenimi v tem pravilniku. Od vseh tretjih oseb zahtevamo, da imajo ustrezne tehnične in operativne varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in uredbo GDPR.
 

Vaše pravice iz naslova varovanja osebnih podatkov

V določenih okoliščinah imate po zakonu pravico:

Če želite uveljavljati katero koli od prej navedenih pravic, pošljite zahtevek po elektronski pošti na info@bonus.si ali z redno pošto na naslov Turistična agencija Bonus, Trg Borisa Kidriča 2, 2000 MARIBOR.
Za dostop do osebnih podatkov ali uveljavljanja katerekoli druge pravice vam ni treba plačati pristojbine. Vendar pa lahko zaračunamo razumno plačilo, če je vaša zahteva za dostop očitno neutemeljena ali pretirana. Druga možnost je, da v takih okoliščinah zavrnemo izpolnitev zahteve. V primeru uveljavljanja pravic iz tega naslova bomo morda morali od vas zahtevati določene informacije, ki nam bodo pomagale pri potrditvi vaše identitete, kar je le varnostni ukrep, ki zagotavlja, da se osebni podatki ne razkrijejo nepooblaščenim osebam.
 

Piškotki in sledenje strani

Ob obisku naše spletne strani vaš računalnik v programski opremi brskalnika shranjuje informacije v obliki piškotkov. Piškotki hranijo podatke o vaši uporabi spletne strani, ki jih nato uporablja podjetje Sergeja Zubkov s.p. . Uporaba piškotkov vam olajša uporabo funkcij, saj ob nadaljnjih obiskih vaš računalnik že prepoznamo, kar poenostavi morebiten ponovni vnos podatkov.
Piškotki, ki jih uporabljamo (majhne datoteke, ki vsebujejo informacije o konfiguraciji), nam pomagajo ugotoviti pogostost uporabe in število uporabnikov naše spletne strani, vam pa omogočajo celovito uporabo naše storitve. Nadalje vam lahko v Sončku na podlagi piškotkov po e-pošti pošiljamo personalizirane informacije, na primer za obveščanje o rezervacijah, določenih produktih ali prodajnih akcijah, in vam priporočamo produkte ali storitve, ki bi vas utegnili zanimati.
Večina brskalnikov je nastavljenih tako, da samodejno sprejmejo piškotke. Kljub vsemu pa lahko shranjevanje piškotkov izklopite ali svoj brskalnik nastavite tako, da vas vsakokrat obvesti o pošiljanju piškotkov. Poleg tega obstaja še možnost, da lahko shranjene piškotke sami kadar koli izbrišete s svojega trdega diska.
Če želite več informacij o piškotkih in kako preprečiti namestitev piškotkov, obiščite spletno mesto: http://www.allaboutcookies.org. Za spremljanje vzorcev prometa in uporabe spletnega mesta uporabljamo programsko opremo za sledenje, ki nam pomaga razviti zasnovo in postavitev spletne strani. Ta programska oprema ne omogoča snemanja osebnih podatkov o potnikih. Pri vsakem dostopu do vsebin naše spletne ponudbe se splošne informacije samodejno shranijo (npr. število obiskovalcev in trajanje obiska na posameznih straneh ipd.). Ti podatki niso osebni in se zato obdelujejo v anonimizirani obliki. Te vrste podatkov uporabljamo izključno v statistične namene in z njihovo pomočjo optimiziramo našo spletno ponudbo.
 

Upravljavec osebnih podatkov

Podjetje Turistična agencija Bonus Sergeja Zubkov s.p. je odgovorna za shranjevanje in obdelavo osebnih podatkov, hkrati pa je tudi ponudnik storitev. Podrobnejše podatke opodjetju in možnosti, kako z nami navezati stik, najdete v kolofonu.
Če imate vprašanja ali če nam želite sporočiti svoje želje oziroma komentarje, ki jih imate v zvezi z varstvom podatkom, nam prosim pišite na info@bonus.si.
Zaradi sprememb zakonodaje s področja varovanja osebnih podatkov moramo od časa do časa prilagoditi določbe, ki se nanašajo nanj. Na tem mestu vas bomo obveščali o morebitnih novostih.


Avtorske pravice
Vse vsebine in storitve, ki so dostopne na spletni strani, so zaščitene in v lasti podjetja Turistična agencija Bonus Sergeja Zubkov s.p.
Vse programske in oblikovalske rešitve, celotna vsebina strani, domena, poddomena httpa://www.bonus.si, torej vse pravice, materialne in moralne, na posameznih delih in na celoti, ki izvirajo iz avtorskega dela ali so lahko predmet pravic industrijske lastnine so zavarovane in v izključni lasti agencije Bonus in kakršnokoli nezakonito dejanje, opustitev, kršitev, poseg ali zloraba navedenih pravic je kaznivo dejanje in podlaga za uveljavljanje odškodnine.
Če boste opazili kakršnokoli kršitev intelektualnih pravic, vas prosimo, da nam to nemudoma sporočite na elektronski naslov: info@bonus.si , ker bomo vse morebitne kršitve nemudoma odpravili.

Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

041/ 600-166

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 368-616

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet: 9.00 - 17.00

sobota: zaprto

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.