Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

KRAPINA IN KUMROVEC

KRAPINA IN KUMROVEC
Potepanje po hrvaškem Zagorju
od 69 €

Informacije

Destinacija Hrvaška
Termin odhoda september
Št. dni 1 dan
Povpraševanje

Jutranji odhod iz Maribora in vožnja v smeri Krapine. Prihod v Krapino, kjer si bomo ogledali enega najmodernejših tovrstnih muzejev v tem delu Evrope, Muzej krapinskih neandertalcev. Muzej na zanimiv način prikazuje življenje in kulturo neandertalskega človeka v Krapini in sam nastanek človeštva. V začetku 20. stoletja je bilo v jami na Hušnjakovem hribu najdišče skoraj 900 kosti približno sedemdesetih posameznikov, starih od 3 do 27 let. Več o samem najdišču in čez zgodovino, nas bo popeljal lokalni vodnik. Podrobneje bomo tudi spoznali nastanek vesolja in različne dobe razvoja Zemlje. Videli bomo veliko zanimivih eksponatov, od kristalov, različnih skulptur in fosilov do okostij dinozavrov in mamutov ter pravih meteoritov, ki so padli na Zemljo. Prav zagotovo boste  tudi navdušeni nad lutkami družine neandertalcev, ki je živela v Krapini. 
Po končanem ogledu nas bo pot vodila do Kumrovca, ki leži v obmejnem pasu s Slovenijo ob reki Sotli. Kumrovec je poznan kot rojstni kraj nekdanjega predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Glavna turistična zanimivost vasi je etnološki muzej Staro selo z restavriranimi vaškimi hišami, zgrajenimi konec 19. stoletja. Danes je največje tradicionalno urejeno območje na Hrvaškem, ki obiskovalcem ponuja pristni videz zagorske vasi iz zgodnjega 20. stoletja. Titova rojstna hiša, ki je bila zgrajena leta 1860, je bila prva z zidaki pozidana hiša v Kumrovcu in je od leta 1953 znana kot Muzej maršala Tita. Pred njo stoji njegov bronasti kip, ki je delo Antuna Avgustinčiča. Rekonstrukcija kraja se je začela leta 1977. Kumrovec vas ne bo pustil ravnodušnih, kajti vasica je takšna, kot je bila v preteklosti, zato se vam bo zdelo, da se je kolo časa zavrtelo nazaj in mi z njim. Po ogledu muzeja »Staro selo«  se bomo odpravili do znanega lokalnega gostišča »Kod starog«, kjer se bomo prijetno utrujeni okrepčali z bogatim kosilom in družili ob smehu in dobri volji. Povratek v Maribor v zgodnjih večernih urah.

Cena: 69 €/osebi (ob min. 35 osebah na avtobusu)

Cena velja ob udeležbi 35 oseb. Pri manjšem številu oseb doplačilo 5 €/osebi (30 oseb) oz. 10 €/osebi (25 oseb). Minimalno število oseb za izvedbo programa 25.

 

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz iz Maribora;
- vstopnino v muzej krapinskih neandertalcev;
- vstopnino v etnološki muzje Staro selo v Kumrovcu;
- odlično kosilo v lokalni restravraciji v Kumrovcu;
- organizacijo in spremstvo na izletu.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

041/ 600-166

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 368-616

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet: 9.00 - 17.00

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.