Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

VIVA LA CUBA!

VIVA LA CUBA!
Havana - Viñales - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero
od 2390 €

Informacije

Destinacija Kuba
Datum odhoda 13.10.2023
Št. dni 11 dni
Povpraševanje

Petek, 13.10.: zgodaj zjutraj se bomo zbrali v Mariboru in se odpravili do dunajskega letališča, odkoder nas čaka let (prestopanje v Madridu) do Havane, prvi postojanki na naši kubanski pustolovščini. Predviden prihod v Havano v večernih urah, po pristanku bo organiziran transfer to udobnega hotela s 4*. Prost čas za prvo pridobivanje vtisov, sprehod po okolici hotela v Havani ter večerjo v eni od lokalnih restavracij (doplačilo). Nočitev v hotelu.

Sobota, 14.10.: po zajtrku se bomo odpravili po stopinjah slavnega pisatelja Ernesta Hemingwaya. Obiskali bomo njegov nekdanji dom v Havani, ki je danes muzej. Po ogledu se bomo odpravili do majhne ribiške vasi Cojimar, ki je zaslovela v Hemingwayevi noveli Starec in morje. To književno delo mu je leta 1954 prineslo Nobelovo nagrado za literaturo. Zanimivo je, da je znameniti pisatelj  zgodbo slikal v okolju, kjer je tudi sam pogosto bival, se družil z domačini in s čolnom plul po morju v okolici. Kosilo v lokalni restavraciji, popoldne pa ogled tržnice sadja in zelenjave ter muzeja ruma.  Večerjali bomo v paladarju, majhni lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

 

Nedelja, 15.10.: zajtrk v hotelu, nato pa se bomo z vodnikom peš sprehodili po središču Havane. Utrip nekih drugih časov v vrvežu današnje Kube bo zagotovo nekaj posebnega. Skupno kosilo v mestu, nato pa vožnja do Plaze de la Revolucion v prepoznavnih, klasičnih ameriških avtomobilih. Sledi prosto popoldne v centru mesta za samostojno raziskovanje. Zvečer se bomo skupaj odpravili na večerjo v kubanski klub, kjer bomo uživali v glasbi in plesu. Nočitev v hotelu.

Ponedeljek, 16.10.: zjutraj se bomo odpeljali do slikovitega narodnega parka Viñales, ki je pod Unescovo zaščito. Tam bomo skupaj obiskali farmo tobaka, kjer izdelujejo znamenite kubanske cigare. Kasneje se bomo odpravili do staroselske jame, kjer so našli dokaze o življenju staroselcev na otoku. V bližini jame bomo tudi kosili. Popoldan se bomo vrnili v Havano, sledi prost večer. Nočitev v hotelu.

Torek, 17.10.: po zajtrku se bomo odpeljali do Prašičjega zaliva, epicentra kubanske krize leta 1961. Po ogledu nadaljevanje poti do krokodilje farme, ki si jo bomo tudi ogledali. Sledi vožnja do mesta Cienfuegos. Tam se bomo sprehodili, občudovali arhitekturo, kosili v lokalni restavraciji. Po kosilu si bomo ogledali impozantno vilo Palacio de Valle, kjer bomo na terasi uživali ob razgledu na mesto. Kasneje se vožnja do Trinidada, kjer se bomo namestili v hotel. Večerja in nočitev.

Sreda, 18.10.: dan bomo preživeli v mestu Trinidad. Dopoldne si bomo ogledali stari center mesta, ki je pod Unescovo zaščito. Po ogledu prost čas za samostojno raziskovanje, nakupe spominkov ali vrnitev v hotel na kosilo. Popoldne se bomo odpravili do plantaže sladkornega trsa. Ogled dela na plantaži, nato pa vrnitev v hotel in večerja. Kdor bo želel, se nam bo lahko pridružil na vožnji v središče mesta, da začutimo nočno življenje. Nočitev hotelu. 

Četrtek, 19.10.: po zajtrku se bomo odpravili v narodni park Parque el Cubano, kjer bomo peš raziskovali naravne lepote parka. S seboj bomo vzeli tudi kopalke, saj se bo možno kopati ob naravnih slapovih v parku. Po obisku parka sledi povratek do hotela, kjer bomo tudi kosili. Prosto popoldne. Zvečer možnost prevoza do centra mesta. Večerja in nočitev v hotelu. 

Petek, 20.10.: dan bomo začeli s prevozom do mesta Santa Clara, kjer si bomo tudi ogledali tovarno cigar ter mavzolej, posvečen Ernestu »Che-ju« Guevari. Kosilo v mestu. Po kosilu sledi vožnja do počitniškega naselja Varadero. Večerja in nočitev v udobnem resortu v Varaderu. 

Sobota, 21.10.: Zadnji dan naše kubanske dogodivščine bo namenjen počitku in sprostitvi v resortu. Čudovite plaže zagotovo nikogar ne bodo pustile ravnodušnega.   

Nedelja, 22.10.: Prosto dopoldne v resortu za zadnji skok v karibsko morje. Varadero bomo zapustili po kosilu, sledi transfer to letališča. Večerni let iz Havane do Dunaja (prestop v Madridu). 

Ponedeljek, 23.10.: Prihod na dunajsko letališče. Vožnja do Maribora.

 

Cena: 2390 €/osebi 
Cena velja ob minimalno 20 potnikih.  

Cena vključuje:

- povratni letalski prevoz (Dunaj - Madrid - Havana);

- transfer letališče – hotel in nazaj;

- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 4*;

- 2 x večerja v hotelu s 4*;

- 4 x večerja / all inclusive v hotelu s 4*;

- 6 x kosilo v lokalnih restavracijah po programu;

- 2 x all inclusive v hotelu s 5*;

- oglede, transferje in vodenje po programu;

- vožnjo s klasičnimi ameriški avtomobili v Havani po programu;

- organizacijo in spremstvo na potovanju.

 

Obvezno doplačilo:

- turistična viza za vstop na Kubo (cca. 40 €).

Doplačila po želji:

- avtobusni transfer Maribor – Dunaj – Maribor (75 €);

- nezgodno zavarovanje na poti (cca. 30 € - 50 €)

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

041/ 600-166

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 368-616

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet: 9.00 - 17.00

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.