Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OTVORITEV SEZONE V BOSNI

OTVORITEV SEZONE V BOSNI
Bihać - NP Una - Štrbački buk - Jajce - Sarajevo - Konjic (atomsko zaklonišče)
od 299 €

Informacije

Destinacija Bosna in Hercegovina
Datum odhoda 26.05.2023
Št. dni 3 dni
Povpraševanje

Petek 26.5.: Odhod iz Maribora v zgodnjih jutranjih urah in vožnja do Bihača. Šarmantno malo mestece ob reki Uni s številnimi kavarnicami je kot nalašč za prvi postanek na naši poti. Priložnost za odlično jutranjo kavico in sprehod po mestu. Na glavnem mestnem trgu že nekaj stoletij kraljuje Kapetanova kula, tu je še Turbe iz osmanskega časa,  pa džamija Fethija.  Po ogledu mesta se bomo napotili naprej do bližnjega Narodnega parka Una, do Orašca, kjer je eden izmed vhodov v park. V čudovitem naravnem okolju je reka Una ustvarila prekrasne slapove, najimpozantnejši  med njimi pa je kar 24 metrov visoki Štrbački buk. Ob njem so bili v preteklosti številni mlini. Zatem bomo obiskali še Martin Brod, kjer reka Unca  ob izlivu v Uno ustvarja čudovite slapove in kaskade. Prerojeni od uživanja v naravnih lepotah se bomo  ob kosilu z ribjimi dobrotami okrepčali v bližnji gostilni. Sledi vožnja do Jajca, ki se ga spomnimo še iz časov bivše skupne države, namestitev v hotel, večerja in prenočevanje.

Sobota 27.5. Po zajtrku sprehod po Jajcu. V nekoč kraljevem mestu se bomo sprehodili do trdnjave in si jo ogledali, nato pa se odpravili do razgledne točke, s katere bomo lahko občudovali slapove sredi mesta in izliv Plive v Vrbas. Sledi ogled etnološkega muzeja v neposredni bližini slapov. Ob Plivskem jezeru bomo videli številne mline na vodi.  Nadaljevanje poti ob Vrbasu in naprej do Sarajeva. Obiskali bomo Baščaršijo, ki je srce in duša mesta  s  številnimi gostilnicami, kjer si lahko privoščite prave sarajevske čevapčiče ali burek. Zatem se bomo z lokalnim vodnikom sprehodili po mestu ob Miljacki, videli bomo Begovo đžamijo Gazi Husrev iz 16. stoletja, Carevo đžamijo z metreso in arkadnim dvoriščem, staro pravoslavno cerkev, Latinski most, Univerzitetno knjižnico, Vječnico … Namestitev v hotel, večerja v hotelu ob glasbi. 

Nedelja 28.5. Po zajtrku vožnja do Konjica in ogled znamenitega Titovega bunkerja. Bunker je bil zgrajen v času hladne vojne za zaščito Tita in članov njegovega štaba v primeru nuklearnega napada. V celoti grajen pod zemljo, sestavlja ga rezidenčni kompleks, konferenčne sale, pisarne in mnogi drugi prostori. Na poti domov postanek za pristno bosansko kosilo. Povratek v poznih večernih urah.  

 

Cena: 319 €/osebi (ob min. 40 osebah na avtobusu)

 

Popust za zgodnjo rezervacijo: 20 € ob rezervaciji do 10.2.

 

V primeru manjšega števila oseb se cena zviša za 20 €/osebi (ob min. 35 osebah na avtobusu). Minimalno število oseb za izvedbo programa je 35.

 

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz iz Maribora;
- 2 x polpenzion v 1/2 sobi v hotelu;
- vstopnino in lokalno vodenje v NP Una;
- kosilo v restavraciji v NP Una;
- vstopnino v etnološki muzej in trdnjavo v Jajcu;
- lokalnega vodnika v Sarajevu;
- vstopnino v atomsko zaklonišče v Konjicu;
- kosilo v lokalni restavraciji na povratku;
- »bonusov servis« na avtobusu;
- organizacijo in spremstvo na potovanju.

Možna doplačila:
- 1/1 soba 50 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

041/ 600-166

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 368-616

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet: 9.00 - 17.00

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.