Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

ČEŠKY KRUMLOV in BRATISLAVA

ČEŠKY KRUMLOV in BRATISLAVA
Bonusov pozdrav pomladi na Češkem in Slovaškem.
od 289 €

Informacije

Destinacija Češka
Datum odhoda 24.03.2023
Št. dni 3 dni
Povpraševanje

Petek, 24. marec: zgodaj zjutraj se bomo odpravili iz Maribora v smeri Avstrije. Vožnja s postanki mimo Gradca in Linza vse do češke meje. Sredi dopoldneva bomo prispeli v eno najlepše ohranjenih evropskih srednjeveških mest, Češky krumlov. Staro mestno jedro je zaradi svoje lepote uvrščeno na seznam Unescove kulturne dediščine sveta. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po ulicah in trgih, občudovali arhitekturo, si privoščili kavico ob Vltavi, ki vijuga med stavbami in mestu daje prav poseben čar. Sledi ogled mogočnega gradu, ki kraljuje nad mestom. Ogled muzejske zbirke, ki priča o dolgi in burni zgodovini. Po ogledu se bomo spustili nazaj v mesto in si privoščili pravo, tradicionalno češko kosilo, zaznamovano z lokalnimi specialitetami. Prijetno okrepčani se bomo popoldan odpravili na pot proti Bratislavi. Vožnja s postanki mimo Dunaja in prihod v slovaško prestolnico v zgodnjih večernih urah. Namestitev v samem središču mesta v odličnem hotelu Park Inn by Radisson.
 

Sobota, 25. marec: v hotelu si bomo privoščili odličen zajtrk, nato pa se zbrali na trgu pred hotelom. Le nekaj metrov nas bo ločilo od veličastne Donave, ki jo bomo prečkali po eni glavnih znamenitosti, mostu SNP. Na drugem bregu Donave se nad mostom vzpenja skoraj sto metrov visok stolp, na vrhu katerega sta bar in restavracija ter razgledna ploščad. Z dvigalom se bomo popeljali skoraj do vrha, si privoščili jutranjo kavico in uživali v fascinantnem razgledu na Bratislavo ter okolico. V lepem vremenu pogled seže vse do Avstrije in Madžarske. Sprehod nazaj do hotela, nekaj minut za počitek in osvežitev, nato pa nas bo lokalni vodnik popeljal po ulicah in trgih skozi središče Bratislave. Ogledali si bomo staro mestno obzidje, Michalov stolp, se sprehodili mimo zgradbe slovaške narodnega gledališča ter palače Grasalkovič, kjer domuje slovaški predsednik. Seveda ne bo veljalo zamuditi slikanja pred modro cerkvijo ter ob znamenitih mestnih figurah – npr. ob Čumilu. Utrip mestnih ulic v prebujajoči se pomladi nas bo prav gotovo navdušil. Povratek do hotela in prosti čas za kosilo. Ob 16. uri se bomo spet zbrali in se odpravili na bližnji hrib nad mestom, kjer stojita zgradba slovaškega parlamenta ter impozantni bratislavski grad. Le-ta je izjemno lepo urejen, krasijo pa ga mnogi vrtovi ter čudovit pogled na mesto. Povratek do središča mesta in obisk slovaškega arhiva vin. Za nas bodo pripravili degustacijo, ki nam bo razveselila brbončice in duha. Prijetno razpoloženi se sprehodimo še do ene od znanih bratislavskih gostiln, kjer bodo za nas pripravili odlično lokalno večerjo. Po večerji prosto za raziskovanje mestnega večernega vrveža ali sprehod do enega od bližnjih nakupovalnih središč.

Nedelja, 26. marec: zajtrk v hotelu in nekaj prostega časa za posedanje na trgu pred odhodom. Le kratka vožnja do Slavina, impozantnega spomenika žrtvam druge svetovne vojne. Kratek postanek, nato pa se odpravimo na nedeljski sproščujoč sprehod bo bratislavskem živalskem vrtu. Čeprav je relativno majhen, je lepo urejen in obiskovalce z bujno vegetacijo popelje v prve pomladne dni. Po ogledu vožnja mimo bratislavskega predmestja do ostankov mogočnega gradu Devin. Ta se vzpeja nad Donavo in je skozi stoletja kljuboval osvajalcem. Povzpeli se bomo na vrh, si ogledali krajšo muzejsko predstavitev in uživali v panorami, ki se nam bo odprla pred očmi. Prijetno utrujeni se bomo zapeljali do bližnjega gostišča in si privoščili dobro slovaško kosilo. V zgodnjih popoldanskih urah sledi vožnja skozi Avstrijo proti Mariboru, kamor bomo prispeli v prvih večernih urah.

Cena: 309 €/osebi (ob min. 40 osebah na avtobusu)

 

Popust za zgodnjo rezervacijo: 20 € ob rezervaciji do 20.1.

 

V primeru manjšega števila oseb se cena zviša za 20 €/osebi (ob min. 35 osebah na avtobusu). Minimalno število oseb za izvedbo programa je 35.

 

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz iz Maribora;
- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Radisson v Bratislavi;
- »bonusov servis« na avtobusu;
- lokalnega vodnika v Češkem Krumlovu in Bratislavi;
- vstopnino v grad v Češkem Krumlovu;
- tradicionalno češko kosilo v Češkem Krumlovu;
- vstopnino na UFO stolp, ZOO Bratislava in grad Devin;
- vinsko degustacijo v Bratislavi;
- organizacijo in spremstvo na potovanju.

Možna doplačila:
- 1/1 soba 50 €; 
- večerja v lokalni slovaški restavraciji v Bratislavi 30 €; kosilo na poti domov 25 €. 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

041/ 600-166

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 368-616

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet 9.00 - 17-00

Zaprto 2.2. in 3.2.2023

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.