Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

MISTIČNA ISTRA

MISTIČNA ISTRA
Najboljše, kar Istra premore.
od 169 €

Informacije

Destinacija Hrvaška
Datum odhoda 23.09.2021
Št. dni 3 dni
Povpraševanje

Petek, 23.9.: Odhod z avtobusom iz Maribora ob 7. uri, z možnim odhodom iz Celja ali Ljubljane. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v Poreč, namestitev v hotelu Mediteran 3*. Priljubljen hotel je le 15 minut oddaljen od središča Poreča, tako da priložnosti za sprehode ne bo manjkalo. Do znamenite Eufrazijeve bazilike, ki je ena najlepše ohranjenih zgodnjekrščanskih cerkva in je tudi na Unescovem seznamu kulturne dediščine, je le kratek sprehod. Po namestitvi v hotel prosto za sprehode, kopanje v zunanjem bazenu ali morju. Večerja v hotelu, ob večerji brezplačna pijača iz šankomata (voda, brezalkoholne pijače, namizno belo in rdeče vino, točeno pivo). Nočitev.  

Sobota, 24.9.: Po zajtrku izlet v notranjost Istre (doplačilo), ki jo zaznamujejo griči in hribčki, na katerih ležijo slikovita, stara mesteca, polna skrivnostnih zgodb iz preteklosti. Spoznavali bomo naravne in kulturne lepote in okušali kulinarične dobrote. Najprej bomo obiskali pršutarno Milohanić in ob kozarcu domačega vina poskusili zaščiten istrski pršut in ostale njihove mesne proizvode. Pot nas bo vodila naprej do majhen vasice, k družini Karlić, ki že 40 let lovi tartufe in bo z nami delila svojo strast do tartufov. Tura se prične z dobrodošlico z žganjem iz tartufov in zgodbo o tartufih in družini. Najprej bomo svojo željo po tartufih pogasili ob  hladni plošči s sirom, salamo, namazi, vse s tartufi. Pred nami bodo pripravili obrok, tako da bomo lahko spremljali vsak korak procesa priprave. Skupaj z gostitelji bomo pripravili jajca s črnimi tartufi in za desert tople »fritule« s čokolado s tartufi. Tako bomo lahko uživali v tartufih, kot še nikoli. Za konec se bomo spoznali še s psmi, ki lovijo tartufe. Pot bomo nadaljevali v mestecu Draguć, ki mu pravijo tudi istrski Hollywood, saj so  v njem snemali številne filme. Mestece na vrhu hriba je skrito v notranjosti Istre, med Pazinom in Buzetom in vabi kot čudovita kulisa, brez vidnih električnih kablov, klima naprav in podobnih sodobnih naprav. V njem je skritih kar nekaj sakralnih spomenikov in cerkva, male kamnite ulice pa vabijo na sprehod. Po obisku Draguća se bomo vrnili v Poreč. Večerja v hotelu in nočitev.
 
Nedelja, 25.9.: Po zajtrku bomo zapustili hotel in obiskali še eno izmed čudovitih istrskih mest – Vrsar. Sprehod po mestecu, ob obali ali do cerkvice in prost čas za jutranjo kavico. Zatem se bomo napotili v notranjost, do znane istrske konobe, kjer nudijo domačo gastronomsko ponudbo. Tu bomo v domačem ambientu uživali v nedeljskem kosilu (doplačilo) ob istrskih dobrotah (istrska mineštra, »ombolo«, klobasice, teletina). Po kosilu povratek proti domu in prihod v Maribor v večernih urah.
Cena: 169 €/osebi (ob min. 35 osebah na avtobusu)

 

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz iz Maribora;
- 2 x polpenzion v hotelu Mediteran v Poreču;
- »bonusov servis« na avtobusu;
- organizacijo in spremstvo na potovanju.
 
Možna doplačila:
- morska stran v dvoposteljni sobi 15 €/osebi/bivanje;
- 1/1 soba 56 €;
- izlet v notranjost Istre po mističnih mestecih z ogledi; obisk in ogled tradicionalne pršutarne z degustacijo izdelkov; obisk in ogled  priznane tartufarne z degustacijo izdelkov 38 €;
- kosilo v konobi Volte 18 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

041/ 600-166

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 368-616

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet 9.00 - 17-00

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.