Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

DUBAJ IN ABU DHABI

DUBAJ IN ABU DHABI
Dubaj in Abu Dhabi - potovanje po čarobnem svetu prestiža
od 1429 €

Informacije

Destinacija Dubaj
Datum odhoda 25.10.2022
Št. dni 7 dni
Povpraševanje

Torek, 25.10.2022

Odhod iz Maribora ob 10.30 uri. Vožnja z avtobusom do letališča Zagreb. Ob 15.15 direktni polet do Dubaja, kamor bomo prispeli od 22.55 uri. Kratka vožnja do sodobnega hotela s 4*, namestitev in prenočitev.

Sreda, 26.10.2022

Dan bomo pričeli z odličnim zajtrkom v hotelu, nato pa se ob 9. uri odpravili na prvo raziskovanje Dubaja. Med vožnjo do središča mesta bomo občudovali kuliso modernih nebotičnikov, ki sredi puščave deluje skoraj nerealno. Mimo dubajske opere in fontan se bomo sprehodili do najvišje stavbe na svetu, 828 metrske Burj Khalife. Z najhitrejšim dvigalom na svetu se bomo odpeljali vse do 125. nadstropja zgradbe na višini 452 metrov. Pred očmi se nam bo razprostrla 360 stopinjska panorama Dubaja, kot na dlani bo možno občudovati vse znamenitosti. Tisti najpogumnejši bodo lahko stopili tudi na zunanjo razgledno teraso, kar bo nedvomno pravo adrenalinsko doživetje. Po obisku Burj Khalife se bomo skupaj odpravili do bližnjega nakupovalnega središča, Dubai Mall-a. Gre za največji nakupovalni center na svetu, kjer je na voljo nepregledna množica trgovin in gostinskih lokalov za vsak okus in žep. Priložnost za nakupe, »firbcanje« ali zgodnje kosilo po lastni izbiri (doplačilo). Povratek v hotel in krajši počitek.

Okoli 14.30 se bomo spet zbrali v predverju hotela. S terenskimi vozili se bomo odpravili na raziskovanje puščavske okolice Dubaja. Priložnosti za čudovite fotografije ne bo manjkalo. Vožnja do puščavskega kampa, vse v rokah izkušenih voznikov, ki bodo poskrbeli za adrenalinske vložke ob premagovanju sipin. V kampu bo možno preizkusiti ježo kamel (krajša tura; vsi, ki si bodo želeli na daljše potepanje, si ga lahko privoščijo ob doplačilu). Na voljo bo poslikava s heno, ob doplačilu si bo možno izposoditi tudi štiri kolesnike. Ob sončnem zahodu nam bodo pričarali pravi arabski večer z zabavnim programom, tradicionalno arabsko žar večerjo in brezplačnimi brezalkoholnimi pijačami. Prijetno utrujeni se bodo zvečer zapeljali do hotela, nočitev.

Četrtek, 27.10.2022

Zajtrk v hotelu, nato pa jutranje raziskovanje zgodovine Dubaja. Z vodnikom bomo obiskali  najstarejši del mesta, sosesko Al Fahidi. Ogledali si bomo tradicionalno arabsko hišo, umetnostno galerijo, se sprehodili po ozkih ulicah in začutili pridih preteklosti. Z tradicionalnimi čolni abrami se bomo zapeljali čez Dubai Creek, nato pa se sprehodili do najbolj znanih dubajskih tržnic - Gold souka (tržnice zlata) in Spice souka (tržnice začimb). Priložnosti za nakup in barantanje seveda ne bo manjkalo. Sledi sprehod mimo največje mošeje v Dubaju, Jumeire, kjer bo priložnost za fotografiranje. Kratka vožnja do Zaabel Parka, kjer stoji še eden izmed simbolov mesta, Dubai Frame. Gre za  fascinantno zgradbe v obliki okvira slike. Z dvigalom se bomo povzpeli na vrh in še enkrat uživali v pogledu na Dubaj iz druge perspektive. Zanimivost The Framea je tudi delno stekleno dno, ki daje občutek, da lebdimo visoko nad tlemi. Povratek v hotel, nekaj ur časa za prijeten počitek.

Pozno popoldan vožnja do parka ob Burj Khalife, kjer si bomo ogledali očarljivo igro vode v dubajskih fontanah. Sledi krajša večerna panoramska vožnja po Dubaju do zanimivega trgovskega središča, Souka Madinat Jumeirah. Gre za kombinacijo trgovin, tržnic in lokalov, zgrajeno v arabskem slogu.  Priložnost za nakupe, barantanje in odlično večerjo v lastni režiji. Sledi postanek v bližini znamenitega hotela Burja al Arab, simbola blišča Dubaja. Gre za enega od najboljših svetovnih hotelov, ki bi neuradno lahko imel tudi sedem zvezdic. Kratek transfer do Palm Jumeirah, v morju ustvarjene umetne pokrajine v obliki palme, kjer ena ob drugi stojijo luksuzne zasebne vile in prestižni hoteli. Povzpeli se bomo na novi View The Palm razgledni stolp z odprto teraso na vrhu. Pred očmi se nam bo razprostrl nepozaben pogled na nočni Dubaj. Povratek do hotela, nočitev.

Petek, 28.10.2022

Po dveh napornih dneh bo petek bolj sproščen. Tisti željni samostojnega raziskovanja se bodo v lastni režiji lahko odpravili po mestu (podzemna železnica je poceni in varna). Lahko si na primer ogledate dubajski Miracle Garden, muzej prihodnosti Dubai Museum of the future … Verjamemo, da se bo večina kljub temu odločila za skupen obisk Palm Jumeiraha. Popeljali se bomo namreč vse do vrha palme, kjer kraljuje hotel Atlantis The Palm. Ob njem stoji eden najlepših vodnih parkov Aquaventure park. Krasijo ga tobogani, različne vodne atrakcije in čudovita plaža. Ne glede na to ali si želite sproščanja ali adrenalinskih užitkov boste našli prav tisto, kar iščete. V parku je seveda tudi pestra gostinska ponudba. Vstopnina zajema tudi vstop v Lost Chamber Aquarium, eden najlepših akvarijev z pestro mešanico morskih živali. Pozno popoldan povratek v hotel ter nekaj časa za počitek.

Zvečer se bomo skupaj popeljali do Dubai Marine. Gre za nov predel mesta, kjer kraljujejo stolpnice, moderni hoteli ter gostinski lokali. Krajši sprehod in vkrcanje na ladjico, s katero se bomo popeljali po marini in okolici. Priložnost za čudovite motive fotografij ob spektakularni barviti kulisi mesta. Na ladjici si bomo privoščili odlično večerjo, ki vključuje tudi brezplačno pijačo. Povratek v hotel in nočitev.

Sobota, 29.10.2022

Zajtrk v hotelu, nato pa transfer proti Abu Dhabiju. Po približno dveh urah prihod v še eno mesto presežkov. Najprej si bomo  ogledali čudovito mošejo šejka Zayeda. Sledi transfer do izjemne predsedniške palače Qasr al Watn, ki si jo bomo ogledali. Kasneje se bomo odpravili do Heritage villagea Abu Dhabi – umetno ustvarjene vasi, kjer si obiskovalci lahko ogledajo način življenja v domovih prebivalcev Abu Dhabija v pretklosti. Po podoživetju preteklosti bomo skočili v prihodnost in se ustavili ob Etihad Towers, kjer bo priložnost za fotografiranje.  Privošili si bomo dobro tradicionalno kosilo v lokalni restavraciji. Prijetno okrepčani se bomo z avtobusom popeljali ob obali po panoramski poti Corniche in občudovali moderne zgradbe. Po le nekaj minutah bomo prispeli do umetnostne galerije Louvre, ki s svojo umetniško zbirko ter moderno arhitekturo preprosto očara. Po ogledu se bomo prijetno utrujeni zapeljali do udobnega hotela s 4*. Zaradi odlične lege hotela se bo zvečer možno sprehoditi po obalni promenadi ali si privoščiti večerjo v kateri od restavracij. Nočitev.

Nedelja, 30.10.2022

Zajtrk v hotelu. Drugi dan v Abu Dhabiju bo namenjen obisku tematskih parkov, ki se nahajajo na otok Yas Island. Na voljo so trije parki, ki ponujajo zabavo za vsak okus. Za ljubitelje filmov je na voljo Warner Bros park, za ljubitelje hitrosti Ferrari World, tisti, ki pa si želite počivati, se kopati ali znoreti na vodnih atrakcijah, pa boste obiskali vodni park Yas Waterworld. V ceno potovanja je všteta karta, ki omogoča vstop v dva parka po lastni izbiri v enem dnevu, tako da boste postavljeni pred zanimivo izbiro. Po celodnevnih doživetjih povratek z avtobusom proti hotelu v poznih popoldanskih urah. Tisti z največ energije se bodo seveda še lahko sprehodili po večernem Abu Dhabiju. Nočitev v hotelu.

Ponedeljek, 31.10.2022

V zgodnjih jutranjih urah se bomo z avtobusom odpravili do letališča v Dubaju, od koder poletimo ob 10 uri. Zadnji pogled na Emirate in direktni let do Zagreba. Pristanek ob 13.45, transfer z avtobusom do Maribora.

Cena: 1429 €

Cena vključuje:

 • povratni letalski prevoz na relaciji Zagreb – Dubaj – Zagreb;
 • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4 * v Dubaju;
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Abu Dhabiju;
 • avtobusne transferje po programu;
 • vstopnino v Burj Khalifo The Sky 124;
 • vstopnino v The Frame;
 • vstopnino v The Palm Observatory;
 • poldnevni voden izlet po starem Dubaju z ogledom Gold in Spice souka;
 • večerni izlet Dubai by night z ogledom mesta, souka Madinat Jumeirah, slikanjem ob Burja Arabu ter ogledom dubajskih fontan;
 • voden Safari tour z ogledom berberskega kampa, možnostjo jezdenja kamel, večernim zabavnim programom in večerjo;
 • večerno križarjenje z ladjico po Dubai Marini in okolici z vključeno večerjo;
 • ogled mošeje kralja Zayeda v Abu Dhabiju;
 • ogled predsedniške palače Qasr al Watan;
 • ogled Heritage villagea v Abu Dhabiju;
 • tradicionalno kosilo v lokalni restavraciji v Abu Dhabiju;
 • vstopnino v muzej Louvre Abu Dhabi;
 • vstopnino »2 v enem dnevu« - obisk dveh od treh tematskih parkov po lastni izbiri.

Doplačila:

 • vstopnina v Aquaventure park v Dubaju – 75 €;
 • turistična taksa cca. 2 €/dan;
 • transfer do letališča Zagreb in nazaj cca. 50 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

051/ 368-616

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet: 9.00 - 17-00

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.