Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OTVORITEV SEZONE V SLAVONIJI

OTVORITEV SEZONE V SLAVONIJI
Gurmanski utrip Slavonije in Baranje
od 285 €

Informacije

Destinacija Hrvaška
Datum odhoda 27.05.2022
Št. dni 3 dni
Povpraševanje

Petek, 27.5.: Odhod iz Maribora v zgodnjih jutranjih urah in vožnja s postanki v smeri Slavonskega Broda. Po prihodu si bomo z lokalnim vodnikom ogledali monumentalno trdnjavo iz 15. stoletja in se spoznali z zgodovino mesta ob Savi, ki je bilo branik pred Turki. Izvedeli bomo nekaj zanimivosti o pomembnih meščanih, ki so vplivali na regijo, med drugimi o pisateljici Ivani Brlić Mažuranić. Sprehodili se bomo do centra mesta in si vzeli prost čas za mestni utrip. Kosilo si bomo nato privoščili na bližnji domačiji, ki nam jo bodo najprej razkazali. Po slastnem, domačem kosilu se bomo odpravili proti navečjem »šokačkem« mestu v Slavoniji, Vinkovcem. Po prihodu namestitev v hotel in prost čas za sprehod po mestu ob najbolji počasni reki na hrvaškem, reki Bosut. Obiskali bomo »lampu nasred Vinkovaca« in uživali v popoldanskem utripu slavonskega mesta. Večerja v hotelu, nočitev.
 

Sobota, 28.5.: Po zajtrku odhod proti Đakovu, kjer si bomo ogledali državno kobilarno lipicancev, t.i. Pastuharno. Po ogledu kobilarne sledi vožnja proti Osijeku in Baranji. Po prihodu v Kopački rit sledi ogled naravnega parka in plovba z ladjo po rokavih Donave. Ob tem bomo spoznavali izjemno pester rastlinski in živalski svet parka, ptice, divjad, žuželke ... Nadaljevanje vožnje do baranjskega vinogorja, po gričih med Kneževimi vinogradi, kjer bomo spoznali, kaj so to surduci (vinske ulice) in gatori. Ob tem bomo okušali delicije Baranje na odličnem kosilu. V Baranji še vedno čuvajo svoje skrivnosti in živijo v sozvočju z naravo. Z najvišjega vrha med vinogradi je izjemno lep razgled na panonsko nižino med Dravo in Donavo. Sledi še ogled in degustacija vin v znani vinariji, po degustaciji pa nadaljujemo pot do Belega Manastira, kjer se bomo namestili v hotel. Na večerjo se bomo odpravili v »Baranjsku kuću«, znano gostilno, ki slovi po odlični hrani ter glasbi tamburašov. Po večerji povratek v hotel. Nočitev.

Nedelja, 29.5.: Po zajtrku se bomo odpravili proti Valpovu in centralnem gorovju Slavonije, Krndije in Papuka. Ustavili se bomo v vinorodnem območju, znanem kot Kutjevački vinogradi. Tu sta se predajala užitkom v najstarejši vinski kleti na hrvaškem že Marija Terezija in baron Trenk ... Nadaljevanje vožnje skozi »Zlatno dolino«, mimo Požege do kmečkega turizma na obronkih Bilogore. Ob glasbi nas bodo pričakali s pijačo dobrodošlice, nato pa si bomo privoščili pozno kosilo in ob zvokih tamburice odkrivali lepe slavonske pesmi. Po prijetnem druženju se bomo polni vtisov odpravili proti domu. Prihod v Maribor v večernih urah. 

Cena: 295 € po osebi v dvoposteljni sobi.

Ob rezervaciji do 28.2. 10 € popusta po osebi.

Cena se zviša za 15 € pri udeležbi manj od 45 oseb (min. število potnikov za izvedbo 35).

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine; 
- 1 x polpenzion v hotelu 3* v Vinkovcih; 
- 1 x NZ v hotelu 4* v Belem Manastiru; 
- ogled trdnjave in mesta Slavonski Brod z lokalnim vodnikom;
- ogled kobilarne Lipicancev v Đakovu;
- vstopnina in vožnja z ladjo v NP Kopački rit;
- večerja ob glasbi v Karancu;
- degustacija vin v vinariji Kutjevo;
- 3 x kosilo;
- degustacija vin v Baranji
- spremstvo in organizacija potovanja. 

Doplačila po želji: 
- enoposteljna soba 37 €.

TA Bonus si pridržuje pravico do sprememb v programu.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

051/ 368-616

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon - pet: 9.00 - 17-00

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.