Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

Pomladno potepanje po Dalmaciji

Pomladno potepanje po Dalmaciji
Od Omiša do makarske riviere, Biokova, Imotskega, MC Nikole Tesle ...
od 219 €

Informacije

Destinacija Hrvaška
Datum odhoda 23.04.2022
Št. dni 4 dni
Povpraševanje

Sobota, 23.4.: Odhod iz Maribora v jutranjih urah in vožnja v smeri Zagreba. Nadaljevanje poti s postanki do Omiša, mesta gusarjev in dalmatinskih klap. Mesto na ustju reke Cetine je bilo nekoč prava gusarska trdnjava in njegove kamnite ulice, trdnjavi, obzidje, cerkve, bomo spoznavali na vodenem ogledu. Prost čas za samostojno odkrivanje skritih kotičkov, kjer so nastajale znane melodije (Konobo moja). V popoldanskih urah prihod v Makarsko in namestitev v hotel Biokovka 3* ali Aminess Khalani Beach 5*. Prosto za sprehode, druženje ali kopanje v notranjem bazenu. Večerja v hotelu.
Nedelja, 24.4.: Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v dalmatinsko Zagoro, ki je stoletja oskrbovala z kmetijskimi pridelki Dalmacijo in danes vse bolj ponovno pridobiva na pomenu. Peljali se bomo skozi predor Sv. Ilija proti Imotskemu, izvedeli kako je življenje potekalo nekoč, poslušali zgodbo o Hasanaginici ...Po prihodu v Imotski si bomo najprej ogledali znameniti čudež narave Modro jezero. Zatem se bomo z lokalnim vodnikom sprehodili do trdnjave Topana nad mestom. Ob kipu znamenitega hrvaškega pesnika Tina Ujevića bomo prisluhnili njegovi poeziji. Za konec si bomo ogledali še en čudež, ki nas bo očaral, znamenito Rdeče jezero, ki je dobilo ime po rdećih skalah. S svojo ezoterično močjo te kar srka vase in izgleda kot vodnjak, ki ga je izkopal velikan. Odpeljali se bomo do restavracije ob izviru reke Vrljike in si privoščili bogato gurmansko kosilo domačih specialitet (imotski pršut, sir, domača juha, dobrote izpod peke). V bližini se nahaja naravna znamenitost Zelena katedrala. Prijetno utrujeni in dobro razpoloženi se bomo po panoramski poti odpravili nazaj do hotela v Makarski. Večerja, nočitev.
Ponedeljek, 25.4.: Po zajtrku prost dan za odkrivanje zakladov Makarske. Možen sprehod do romarskega središča Vepric, ki je od obeh hotelov oddaljen približno 1,5 km. Večerja, nočitev.
Torek, 26.4.: Po zajtrku prost dan za odkrivanje zakladov Makarske ali izlet na Sky walk v NP Biokovo. Sky walk Biokovo je ena izmed najbolj spektakularnih turističnih atrakcij, ki se nahaja na Biokovu. Gre za stekleno razgledišče, odkoder se ponuja razgled na Makarsko riviero in dalmatinske otoke. Že sama vožnja po Nacionalnem parku Biokovo je dogodivščina sama po sebi. Večerja v hotelu in nočitev.
Sreda, 27.4.: Po zajtrku odhod proti Mariboru. Ustavili se bomo v Liki in obiskali Memorijalni center Nikole Tesle v Smiljanu, kjer je njegova rojstna hiša. Spoznali bomo njegovo življenje in izume, s katerimi nam je omogočil današnji vsakdan. Ličko kosilo bomo imeli v znani gostilni v Gospiću. Po kosilu vožnja proti Mariboru, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena: 219 € v dvoposteljni sobi z balkonom / H. Biokovka 3*

Cena: 329 € v dvoposteljni sobi / H. Khalani 5*

Cena se zviša za 10 € pri udeležbi manj od 45 oseb (min. 35 potnikov).

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine;

- 4 x polpenzion v hotelu Biokovka 3*; ali v novem hotelu Khalani 5*

- ogled Omiša z lokalnim vodnikom,

- vstopnina in ogled MC Nikola Tesla;

- spremstvo in organizacija potovanja.

Doplačila po želji h. Biokovka: BM 12 €, 1/1 48 €; h. Khalani: soba premium balkon 32 €

Na mestu samem:

- izlet Sky walk - Biokovo cca. 30 €

- izlet Imotski, Modro in Rdeče jezero, Vrlika 32 €

- kosilo na poti domov 15-18 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

051/ 368-616

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: 9.00-12.00

 

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas

Zaradi bolezni zaprto 24. in 25.1.2022.

sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.