Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

BISERI DOLENJSKE

BISERI DOLENJSKE
Šentvid - Trbovlje - Novo Mesto - Otočec - Kostanjevica - Straža
od 155 €

Informacije

Destinacija Slovenija
Datum odhoda 20.11.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje

Sobota, 20.11.: odhod z avtobusom iz Maribora ob 6. uri, z možnim odhodom iz Celja. V dopoldanskih urah se bomo ustavili v kraju Šentvid pri Stični, kjer si bomo ogledali destilarno in čokoladnico Berryshka. Predstavili nam bodo postopek pridelave ročne proizvodnje eteričnih olj njihove blagovne znamke, postopek izdelave čokoladnih izdelkov ter nas seznanili s proizvodnjo znanih alkoholnih pijač. Nekatere izdelke bomo lahko poskusili. Sledi vožnja do Trebnjega, kjer si bomo v hiši »Dolenjskih dobrot« privoščili degustacijo tradicionalnih dolenjskih dobrot. Okrepčani bomo pot nadaljevali vse do središča pokrajine, Novega mesta, ki leži ob smaragdno zeleni Krki. Mesto je v letu 1365 ustanovil ambiciozni habsburški vojvoda Rudolf IV. V srednjem veku je bilo obdano z obzidjem, na ostankih katerega je po koncu 18. stoletja zrasel znameniti Breg, ki predstavlja enega najbolj znanih motivov za slikarske upodobitve. Največ informacij o mestu nam lahko podajo lokalni vodniki, zato se bomo z enim izmed njih sprehodili mimo cerkev sv. Miklavža in sv. Lenarta, po Glavnem trgu do Rotovža in po starem zgodovinskem jedru. Prost čas bomo lahko izkoristili za samostojno raziskovanje starega mestnega jedra. Sledi namestitev v hotel, nekaj prostega časa za druženje, večerja in nočitev.

Nedelja, 21.11.: Po zajtrku vožnja do gradu Otočec. Sprehodili se bomo do otoka sredi Krke, občudovali avtohtone drevesne vrste, zasanjano reko ter mogočno podobo gradu, ki se zrcali na gladini reke. Nadaljujemo z vožnjo skozi male dolenjske vasi do Kostanjevice, ki jo zaznamuje predvsem staro mestno središče na umetnem otoku sredi reke Krke. Ta je vse območje pogosto poplavila, hudomušni domačini pa so mu prav zaradi tega nadeli vzdevek »dolenjske Benetke«. Čeprav je mestece majhno, pa je v njem moč najti celo vrsto kulturnih spomenikov ter umetniških zbirk. Najbolj znana je zagotovo galerija Božidara Jakca, ki jo bomo tudi obiskali. Galerija deluje v kostanjeviškem samostanu, znanem po najobsežnejših arkadah izmed vseh stavb v Sloveniji. Pred samostanom se bo moč sprehoditi tudi po parku, ki ga popestri Forma Viva, nastala že leta 1961. Izlet bomo nadaljevali z vožnjo do znane vinske kleti. Tukaj nas čaka ogled vinske kleti, predstavitev znanih lokalnih vin ter degustacija ob domačem prigrizku. Prijetno utrujeni se bomo odpeljali do znanega gostišča in si privoščili tradicionalno nedeljsko kosilo. Pozno popoldan sledi povratek proti Mariboru, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

Cena:

155 € po osebi v dvoposteljni sobi (min. 25 oseb)

140 € po osebi v dvoposteljni sobi (min. 45 oseb)

Izkoristite turistični bon za plačilo namestitve (33 €) ali BON21 za plačilo izleta (100 €).

Cena vključuje:
- 1 x polpenzion v hotelu 3*;
- ogled Novega mesta z lokalnim vodnikom;
- degustacijo dolenjskih dobrot;
- degustacijo in ogled destilarne in čokoladnice Berryshka;
- degustacijo znanih vin s prigrizkom;
- vstopnino v galerijo Božidara Jakca in samostan Kostanjevica;
- ogled Otočca;
- pozno tradicionalno nedeljsko kosilo;
- avtobusni prevoz, »bonusov servis« na avtobusu, lokalne takse, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila:
- enoposteljna soba 15 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2

02/ 229-75-30

051/ 368-616

info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: 9.00-12.00

 

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

 

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.