Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OBISKUJEMO BISERE GORENJSKE

OBISKUJEMO BISERE GORENJSKE
Grad Strmol - Golnik - Tržič - Begunje - Radovljica - Bled - Bohinj - Soriška planina
od 119 €

Informacije

Destinacija Slovenija
Datum odhoda 25.09.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje

Sobota,25.9.: Odhod iz Maribora ob 7. uri, vožnja v smeri Celja (možen odhod), mimo Kamnika in naprej do gradu Strmol. Ta nas bo v jesenskem jutru pozdravil z obronkov Dvorjanskega hriba v bližini Cerkelj na Gorenjskem. V 13. stoletju so se na tem območju naselili vitezi Strmolski, po katerih je utrdba dobila ime, ki ga je obdržala vse do danes. Grad Strmol sodi med najstarejše in najbolj ohranjene gradove na Slovenskem, ob enem pa je tudi protokolarni objekt. Po ogledu gradu bo na voljo nekaj časa za samostojno raziskovanje okolice, sprehod ob ribniku ali obisk grajske kavarne. Pot bomo nadaljevali proti Tržiču, stičišču treh dolin in dveh voda pod Karavankami. Mestno zgodovinsko jedro nam bo predstavil lokalni vodnik. Po ogledu nas čaka obisk Kurnikove hiše, kjer bomo poskusili tradicionalno lokalno jed »tržiško fliko«. Tržič zaznamuje bogata čevljarska tradicija, zato bomo obiskali tržiški muzej, znan po razstavah čevljarstva, usnjarstva ter smučanja. Sledi kosilo v lokalni restavraciji. Po prijetnem kulinaričnem razvajanju se bomo odpravili proti Begunjam na Gorenjskem, ki ležijo tik pod goro Begunjščico in so rojstni kraj narodno - zabavne glasbe ter smuči Elan. Zatem bomo pot nadaljevali do Radovljice, ki ima eno najbolj očarljivih starih mestnih jeder in si ogledali čebelarski muzej. Sledila bo vožnja do hotela. Dan bomo zaključili z večerjo v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

Nedelja, 26.9.: Po zajtrku kratka vožnja do Bleda, slovenskega turističnega bisera, kjer boste lahko uživali na jutranjem sprehodu ob jezeru ali jutranji kavici. Nadaljevanje vožnje po prekrasni dolini Save Bohinjke ob prelepih razgledih na Pokljuko in vršace Triglavskega narodnega parka do Bohinjskega jezera. V Ribčevem Lazu se bomo sprehodili čez kamniti most, se zazrli v neskončno modrino Bohinjskega jezera in si ogledali cerkev sv. Janeza Krstnika. Ob spomeniku pogumnim gornikom, ki so prvi osvojili Triglav, bomo prisluhnili zgodbi o tem, kdo je finančno podprl prvo odpravo nanj in legendi o Zlatorogu. Naslednji postanek bodo Železniki v Selški dolini, kjer že ime kraja priča o bogati tradiciji železarstva, ki jo bomo zasledili na sprehodu po mestnem jedru. Polni vtisov bomo naredili postanek za domače kosilo. Pozno popoldne vožnja proti Mariboru, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena:
119 € po osebi v dvoposteljni sobi min. 45 oseb
129 € po osebi v dvoposteljni sobi min. 30 oseb

Cena vključuje:
- prevoz z avtobusom, cestnine, parkirnine,
- 1 x nočitev z zajtrkom v Radovljici, hotel 3*,
- vstopnino in vodeni ogled gradu Strmol,
- voden ogled Tržiča,
- vstopnino in voden ogled tržiškega muzeja in Kurnikove hiše,
- degustacijo »tržiške flike«,
- kosilo v Tržiču,
- vstopnino in vodenje po čebelarskem muzeju Radovljica,
- večerjo v Radovljici,
- kosilo na povratku,
- »bonusov servis« na avtobusu,
- organizacijo, spremstvo in nezgodno zavarovanje.

Doplačila: enoposteljna soba 15 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: 9.00-12.00

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

02/ 229-75-30 in 051/ 368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas
ponedeljek: 9.00-17.00

torek: 9.00-17.00

sreda: zaprto

četrtek: zaprto

petek, sobota: zaprto

 

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.