Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

PORTUGALSKA

PORTUGALSKA
LIZBONA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS - COIMBRA - PORTO - DOURO - FATIMA
od 1179 €

Informacije

Destinacija Portugalska
Datum odhoda 23.10.2021
Št. dni 8 dni
Povpraševanje

1. dan: DUNAJ−LIZBONA
Polet iz dunajskega letališča v Lizbono in po pristanku na lizbonskem letališču vožnja z avtobusom do hotela in namestitev v hotelu s 4*.  Prenočevanje. Glavno mesto Portugalske leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo.

2. dan: LIZBONA zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu in ogled Lizbone. Z lokalnim vodnikom bomo spoznavali živahne četrti Lizbone in se podali po čarobnem labirintu uličic, nad katerimi se dviga nekdanja kraljeva rezidenca, grad sv. Jurija. Z gradu se razprostira čudovit razgled na najtoplejšo evropsko prestolnico, od znane četrti Baixa do številnih trgov, na primer Rossio in Comercio. Največji trg v mestu je Placio di Comercio, v bližini je znamenita palača Pacos di Riberia. Eden najstarejših in nabolj tipičnh delov mesta je Alfama, v katerem bomo lahko opazovali arhitekturo, zvoke in vonje Lizbone. Obiskali bomo predel Belem, kjer si bomo ogledali dva dragulja pod zaščito Unesca, zgrajena v posebnem manuelinskem slogu: Belemski stolp (16. st.) in samostan Svetega Hieronima. V slednjemu so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Videli bomo tudi spomenik posvečen slavnim pomorščakom in raziskovalcem. Po želji se bomo povzpeli do gradu Svetega Jurija (doplačilo), od koder se razkriva prekrasen pogled na eno najstarejših mest v Evropi. Po mestu vozijo tramvaji, ki so prava znamenitost. Večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan: LIZBONA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS / zajtrk, večerja
Po zajtrku sledi obisk Sintre, stare kraljeve prestolnice v bližini Lizbone, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled pisane palače Quinta de Regaleira, ki združuje številne  arhitekturne sloge, predvsem gotskega in manuelinskega, največji čar pa palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov in nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope – Cabo da Roca. Sledi postanek v obalnem mestecu Cascais na atlantski obali, ki je nekoč privabljajo portugalske, španske in angleške kronane glave, danes pa tu iščejo počitek številne znane osebnosti. Povratek v Lizbono, večerja in prenočevanje v hotelu. Zvečer si lahko privoščite prijeten sprehod po barviti Lizboni ali kozarček portovca v katerem izmed lokalov.

4. dan: LIZBONA - COIMBRA - PORTO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v smeri severa do najstarejšega univerzitetnega mesta Portugalske, Coimbre, ki je prav zaradi študentov ohranilo svoj živahen značaj. Sprehod po mestu, kjer so univerze, knjižnice, katedrala in staro mestno središče, ki ga sestavlja pravi labirint ozkih ulic, speljanih okrog strmega griča. Obisklali bomo častitljivo coimbrsko univerzo, ustanovljeno 1307, ki je najstarejša in najuglednejša izobraževalna ustanova na Portugalskem. Z univerzitetne terase je prekrasen pogled na dolino Mondego.Nadaljevanje vožnje po zanimivi pokrajini do Porta, pristaniškega mesta, znanega po dobrem vinu in lepi reki Douro, ki se pred mestom izteka v ocean. Nastanitev v hotelu s 4*, večerja in prenočevanje.

5. dan: PORTO / zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu in ogled drugega največjega mesta na Portugalskem z lokalnim vodnikom. Občudovali bomo stolnico, cerkev Sv. Frančiška, Borzo vrednostnih papirjev, zgrajeno že leta 1834 ... Sledil bo sprehod po najznamenitejšem delu Porta, Ribeiri, s starimi barvitimi hišami, zanimivo tržnico in številnimi bari ter restavracijami. Nad reko in starim mestom se dviga najznamenitejši od petih mostov nad reko, Ponte Dom Luís, zgrajen  leta 1886. Most spominja na znameniti Golden Gate, z zgornje etaže pa je lep pogled na mesto. Možna vožnja z ladjico pod mostovi (doplačilo). Vožnja z avtobusom v četrt Vila da Gaia do vinske kleti in degustacija porta (doplačilo). Večerja v izbrani restavraciji in prenočevanje v hotelu.

6. dan: PORTO - dolina reke DOURO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja po očarljivi dolini reke Douro, vzdolž katere uspevajo številni nasadi vinske trte. Pokrajino krasijo pisane, zanimive vasice. Ustavili se bomo v eni od številnih vinskih kleti in si privoščili pokušino portovca − tipičnega portugalskega vina. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. stoletja, ko so Britanci začeli sodelovati pri trgovanju z vinom. Danes najbolj znane vinske kleti so Sandeman, Croft, Dow, Warr… Ob obali Doura ali »Zlate reke« še vedno najdemo barke s plitvim ugrezom, ki so služile za transport vina po reki. Povratek v Porto, zvečer večerja in prenočevanje v hotelu.

7. dan: PORTO - FATIMA - LIZBONA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v smeri Lizbone. Postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske − Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar Portugalske«. Ogledali si bomo osrednji trg in cerkev. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Popoldanski prihod v Lizbono, namestitev v hotel in prosto popoldne v mestu. Večerja in prenočevanje v hotelu.

8. dan: LIZBONA - DUNAJ/ zajtrk
Zajtrk v hotelu, prosto dopoldne za individualne oglede Lizbone. Vožnja do Nations Parka, najbolj moderne četrti v Lisboni, ki se ponaša z metro postajo Oriente. Ta s konstrukcijo iz jekla in stekla deluje kot drevored.  Stolp Vasco de Gama ponuja osupljiv razgled na Lizbono, ocean in istoimenski  stolp. Slovo od Lizbone, transfer na letališče v Lizboni in polet proti Dunaju.

Cena: 1179 po osebi v dvoposteljni sobi (otrok do 12 let na 3. ležišču - 50 € )

Cena vključuje:

- direktni letalski prevoz Dunaj - Lizbona - Dunaj, 23 kg prtljage po osebi;
- strošek letaliških in varnostnih pristojbin;
- avtobusni prevoz po programu;
- 4 nočitve z zajtrkom in v hotelu s 4* v Lizboni;
- 3 nočitve z zajtrkom v hotelu s 4* v Portu;
- 5 večerij v hotelu in 1 v restavraciji
- navedene zunanje oglede po programu;
- vstopnine v stolp Belem, samostan Svetega Hieronima, palačo Quinta de Regaleira,
  v Portu Lello knjižnica, Borza, v Univerzo v Coimbri ;
- ogled vinske kleti in degustacija vina v dolini reke Douro;
- ostale oglede brez vstopnin;
- slovensko spremstvo; lokalno vodenje v Lizboni, Portu, Coimbri, Sintri (v angleščini);
- organizacijo potovanja.

Možna doplačila ob prijavi: zavarovanje odpovednega rizika 3%.

Doplačilo na mestu samem: turistična taksa: 2 €/osebo/dan. Prevoz do vinske kleti s pokušino porta 15 €,  vožnja z ladjo po reki Douro v Portu 18 €, audio guide (na mestu samem).

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: 9.00-12.00

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

02/ 229-75-30 in 051/ 368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas
ponedeljek: 9.00-17.00

torek: 9.00-17.00

sreda: 9.00-17.00

četrtek: zaprto

petek, sobota: zaprto

 

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.