Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

GORIŠKA BRDA - 3 DNI

GORIŠKA BRDA - 3 DNI
Vipava - Vipavski Križ - Nova Gorica - Sv. Gora - Šmartno - Dobrovo - Škofja Loka
239 €

Informacije

Destinacija Slovenija
Termin odhoda maj, junij
Št. dni 3 dni
Povpraševanje

Obrišimo prah s kovčkov in pozdravimo pomlad v Vipavski dolini in Goriških Brdih, pravljični pokrajini, ugnezdeni na pol poti med Jadranom in Alpami. Očarala nas bo s kombinacijo naravnih lepot, sakralnih mest, zgodovinskih gradov… Mesto »Najinih mostov« bomo spoznavali ob zgodbah lokalnih vodnikov ter ob neizogibnih degustacijah znanih vin iz še bolj znanih vinskih kleti. Dobro voljo imamo pa tako vedno s seboj!

Sobota: Iz Maribora se bomo odpeljali ob 6. uri, lahko pa se nam pridružite tudi v Celju ali v Ljubljani. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Vipavo, srednjeveško mestece, ki leži ob izviru istoimenske reke. Zaradi deltastega izvira se ponaša kar s petindvajsetimi mostovi. Mestece, ki ga spoznavamo v nanizanki »Najini mostovi«, bomo imeli priliko občudovati z lokalnim vodnikom. Od Lanthierijevega dvorca se bomo sprehodili do glavnega izvira reke Vipava. Začutili bomo utrip kraja, ki nosi naziv slovenske Benetke. Neverjetno zgodbo ponujajo 4500 let stari sarkofagi na Vipavskem pokopališču. »Na placu« se bomo ustavili na kavi ali sladoledu pri Marjanci, ki velja za najboljši domač sladoled v vsej dolini.
Po prostem času se bomo odpeljali do slikovite vasice Slap, kjer bomo obiskali vinarsko družino Petrič, ki se s pridelavo vina ukvarja že vse od leta 1778. Mladi gospodar, kateri je že osma generacija vinarjev, nam bo predstavil rezultate svojega dela, ki ga bomo lahko okusili ob degustaciji štirih vrst vina in ogledu 300 let stare vinske kleti. Ob vinu se prileže tudi dobra hrana, zato se bomo okrepčali z narezkom z domačimi mesnimi dobrotami. Naslednja postaja našega potovanja po Vipavski dolini bo Vipavski Križ. To majhno, slikovito mestece na vrhu griča, je prežeto z zgodovino nudi prekrasen razgled na okolico. Na sprehodu po njem nas bodo spremljale pripovedi o Oglejskih patriarhih, Turkih, grofih Thurnih, Benečanih, Primožu Trubarju, Attemsih, grofici Eleonori, Napoleonu, pa tudi o Leonardu Da Vinciju in seveda Janezu Svetokriškemu. Sledi vožnja do Nove Gorice ter namestitev v hotelu 3*. Prosto popoldne za ogled mesta, Trga Evropa ... Sprostitev ali sprehod do reke Soče in večerja v hotelu.

Nedelja: Po zajtrku se bomo odpeljali proti Sveti gori, ki predstavlja najpomembnejši romarski kraj v zahodni Sloveniji. Pred nami se bo razkril pogled na Gorico in največji kamniti lok mostu na svetu, to je Solkanski most, pod katerim teče smaragdna Soča. Vrh Svete Gore krasi mogočna triladijska bazilika, od tu pa je tudi prekrasen razgled na Goriška Brda, Julijske Alpe, Trnovski gozd. Sveta Gora je z veličastno baziliko Kraljice Svetogorske, frančiškanskim samostanom, romarskim domom, duhovno-izobraževalnim središčem Tau in restavracijo biser evropske romarske poti. Po prostem času se bomo popeljali v Goriška Brda, ki so znana po številnih vinogradih in gričkih, vinarjih, vinotočih, sadjarjih in kmečkih turizmih. Obiskali bomo Šmartno, srednjeveško vas z obzidjem in stolpom na vrhu hriba, ki se nahaja v samem središču Brd in je kulturni spomenik. Ogledali si bomo renesančni grad Dobrovo in muzej. Izlet ne bi bil pravi brez obiska vinske kleti in vinske degustacije v izbrani domačiji, kjer ponujajo domače proizvode. Na poti nazaj v Gorico se bomo ustavili še za zgodnjo večerjo v znani gostilni. Polni novih vtisov se bomo vrnili v hotel. Prenočevanje v hotelu.

Ponedeljek: Po zajtrku se bomo napotili v smeri Škofje Loke. Najprej se bomo ustavili na Visokem v Poljanski dolini in obiskali Tavčarjev dvorec. Mogočna domačija je bila navdih pri pisanju zgodovinskega romana Visoška kronika. Zatem nas bo pot vodila z lokalnim vodnikom v malo mistično srednjeveško mesto Škofja Loka. Nad mestom se dviga Loški grad, ob vznožju katerega se bomo čez most sprehodili na Spodnji trg. V mestu je še vedno živa rokodelska tradicija, krasijo pa ga številne srednjeveške zgradbe, ki pričajo o bogati preteklosti. Sprehodili se bomo do Kapucinske cerkve, kjer hranijo znameniti Škofjeloški pasijon, mimo Nunske cerkve do Mestnega trga, nato pa se povzpeli do Loškega gradu. Zanimiva je že grajska okolica, priporočamo pa tudi kratek obisk muzeja, kjer si lahko ogledate zgodovinsko, kulturno, etnološko in prirodoslovno bogastvo škofjeloškega ozemlja. Po povratku na Plac se bomo ustavili še ob najimenitnejših zgradbah, na primer Homanovi hiši, Starem rotovžu, Martinovi hiši …. Sprehodili se bomo še mimo drugih spominskih obeležij in rokodelskih zgodb, ki jih je moč spoznati v rokodelskem centru. Ogled bomo zaključili v lokalni gostilni ob odličnem kosilu. Po kosilu se bomo odpravili proti domu. V Maribor bomo prispeli v večernih urah.

Cena:

219 € / osebi (ob minimalno 45 udeležencih)

239 € / osebi (ob minimalno 25 udeležencih)

Možno koriščenje turističnega bona v višini 80 € za plačilo namestitve v hotelu. Možnost koriščenja vrednostnic iz leta 2020.

Doplačila:

Turistična taksa 5 €. Enoposteljna soba 36 €.

Cena vključuje:

- 1 x polpenzion v hotelu 3*
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
- 1 x večerja
- lokalni vodnik v Vipavi in Vipavskem križu, Sv. Gori, na Visokem in v Škofji Loki
- 2 degustaciji vin s prigrizkom,
- vstopnino v muzej gradu Dobrovo, Tavčarjev dvorec,
- kosilo v Škofji loki,
- avtobusni prevoz, »bonusov servis« na avtobusu, lokalne takse, spremstvo in organizacijo potovanja.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

V skladu z vladno uredbo (COVID-19) začasno zaprto.

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

vsak delovnik 9.00-15.00

02/ 229-75-30 in 051/  368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas
začasno zaprto do 19.4.2021

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.