Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

GORIŠKA BRDA - 2 DNI

GORIŠKA BRDA - 2 DNI
Vipava - Vipavski Križ - Nova Gorica - Sv. Gora - Šmartno - Dobrovo MOŽNOST PLAČILA S TURISTIČNIMI BONI 2021
169 €

Informacije

Destinacija Slovenija
Termin odhoda junij - oktober
Št. dni 2 dni
Povpraševanje

Sobota: Iz Maribora se bomo odpeljali ob 6. uri, lahko pa se nam pridružite tudi v Celju ali v Ljubljani. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Vipavo, srednjeveško mestece, ki leži ob izviru istoimenske reke. Zaradi deltastega izvira se ponaša kar s petindvajsetimi mostovi. Mestece, ki ga spoznavamo v nanizanki »Najini mostovi«, bomo imeli priliko občudovati z lokalnim vodnikom. Od Lanthierijevega dvorca se bomo sprehodili do glavnega izvira reke Vipava. Začutili bomo utrip kraja, ki nosi naziv slovenske Benetke. »Na placu« se bomo ustavili na kavi ali sladoledu pri Marjanci, ki velja za najboljši domač sladoled v vsej dolini.
Po prostem času se bomo odpeljali do slikovite vasice Slap, kjer bomo obiskali vinarsko družino Petrič, ki se s pridelavo vina ukvarja že vse od leta 1778. Mladi gospodar, kateri je že osma generacija vinarjev, nam bo predstavil rezultate svojega dela, ki ga bomo lahko okusili ob degustaciji štirih vrst vina in ogledu 300 let stare vinske kleti. Ob vinu se prileže tudi dobra hrana, zato se bomo okrepčali z narezkom z domačimi mesnimi dobrotami. Naslednja postaja našega potovanja po Vipavski dolini bo Vipavski Križ. To majhno, slikovito mestece na vrhu griča, je prežeto z zgodovino nudi prekrasen razgled na okolico. Na sprehodu po njem nas bodo spremljale pripovedi o Oglejskih patriarhih, Turkih, grofih Thurnih, Benečanih, Primožu Trubarju, Attemsih, grofici Eleonori, Napoleonu, pa tudi o Leonardu Da Vinciju in seveda Janezu Svetokriškemu. Sledi vožnja do Nove Gorice ter namestitev v hotelu 3*. Prosto popoldne za ogled mesta, Trga Evropa ... Sprostitev ali sprehod do reke Soče in večerja v hotelu.
Nedelja: Po zajtrku se bomo odpeljali proti Sveti gori, ki predstavlja najpomembnejši romarski kraj v zahodni Sloveniji. Pred nami se bo razkril pogled na Gorico in največji kamniti lok mostu na svetu, to je Solkanski most, pod katerim teče smaragdna Soča. Vrh Svete Gore krasi mogočna triladijska bazilika, od tu pa je tudi prekrasen razgled na Goriška Brda, Julijske Alpe, Trnovski gozd. Sveta Gora je z veličastno baziliko Kraljice Svetogorske, frančiškanskim samostanom, romarskim domom, biser evropske romarske poti. Zatem se bomo peljali v Goriška Brda, ki so znana po številnih vinogradih in gričkih, vinarjih, vinotočih, sadjarjih in kmečkih turizmih. najprej se bomo povpeli na razgledni stolp v Gonjačah odkoder je prekrasen razgled na Brda. Obiskali bomo Šmartno, srednjeveško vas z obzidjem in stolpom na vrhu hriba, ki se nahaja v samem središču Brd in je kulturni spomenik. Na praznik češenj bodo na stojnicah ponujali  češnje, jedi iz češenj in druge lokalne proizvode. Izlet ne bi bil pravi brez obiska vinske kleti in vinske degustacije v izbrani domačiji, kjer ponujajo domače proizvode, nabirali pa bomo tudi češnje. Polni novih vtisov se bomo ustavili za pozno kosilo v znani restavraciji v Vipavski dolini. Po kosilu se bomo polni novih doživetij in vtisov odpravili proti domu. V Maribor se bomo vrnili v večernih urah

 

Cena:

169 € / osebi  (ob minimalno 45 udeležencih)

149 € / osebi (ob minimalno 25 udeležencih)

Možnost koriščenja turističnega bona v višini 40 € za plačilo nastanitve. Možnost koriščenja vrednostnic iz leta 2020.

Doplačila:

Turistična taksa 2,5 €. Enoposteljna soba 18 €.

Cena vključuje:

 1 x polpenzion v hotelu 3*
- lokalni vodnik v Vipavi, Vipavskem križu in Sv. Gori,
- vstopnina v vilo Vilpože
- 2 degustaciji vin s prigrizkom,
- kosilo na poti nazaj,
- avtobusni prevoz, »bonusov servis« na avtobusu,
  lokalne takse, spremstvo in organizacijo potovanja.

 

 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: 9.00-12.00

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

02/ 229-75-30 in 051/ 368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas
ponedeljek: 9.00-17.00

torek: 9.00-17.00

sreda: 9.00-17.00

četrtek: zaprto

petek, sobota: zaprto

 

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.