Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

MEĐUGORJE IN POTEPANJE PO MAKARSKI RIVIJERI

MEĐUGORJE IN POTEPANJE PO MAKARSKI RIVIJERI
Od Međugorja do Gradaca, Bačinskih jezer, Vrgorca, izvira Gacke ...
209 €

Informacije

Destinacija Hrvaška
Datum odhoda 24.04.2021
Št. dni 4 dni
Povpraševanje

Petek, 24.4.: Odhod iz Maribora v jutranjih urah in vožnja v smeri Zagreba. Pot bomo s postanki nadaljevali proti Splitu do Međugorja. Ob prihodu v Međugorje je kar težko verjeti, da je bil ta kraj še pred tremi desetletji le nepomembna majhna vasica. Do 80. let prejšnjega stoletja so Međugorčani živeli enako kot prebivalci okoliških vasi – ukvarjali so se s poljedelstvom, pridelovali tobak in vino, številni pa so se v želji po boljšem življenju odseljevali v tujino. Vse se je spremenilo 24. junija 1981, ko naj bi šest ljudi na hribu Crnica nad Međugorjem videlo devico Marijo. Kot so povedali, se jim je prikazala mlada ženska z otrokom v naročju, ki jim je z roko nakazala, naj se ji približajo, a presenečeni in prestrašeni tega niso storili. Vidci naj bi Marijo potem vsak dan videvali, glas o tem se je bliskovito širil in kraj se je začel hitro razvijati v romarsko središče, ki ga vsako leto obišče že več kot milijon romarjev. Po prihodu prosti čas za obisk cerkve Sv. Jakova, nato se bomo podali do vznožja »Križevca«. Sledi vzpon po križevem potu. Za vse, ki jim ni do hoje, predlagamo postanek v svetišču v Međugorju. Nadaljevanje poti po notranjosti Dalmacije do Gradaca na makarski rivijeri. V kolikor nam bo čas dopuščal, se bomo za krajši čas ustavili ob slapovih Male Kravice. Reka Trebižat je na svoji poti skozi razgiban teren ustvarila enkratne slapove. V popoldanskih urah prihod in namestitev v hotel Labineca 3*. Prosto za sprehode, druženje ali kopanje v notranjem ali zunanjem bazenu ali morju. Bivanje v hotelu na osnovi all inclusiva. Večerja v hotelu.

Sobota, 25.4.: Prost dan za počitek in spoznavanje mesta Gradac. Gradac je turistično naselje v bližini Makarske, na pol poti med Splitom in Dubrovnikom. Danes je znana turistična destinacija z vsemi potrebnimi gostinskimi in turističnimi objekti. Tu se nahajajo številne lepe plaže, kjer bomo lahko uživali in se kopali, sončili ter se sprostili v senci 100 let starih borovcev. Sprehod ob obali, ob promenadi do starega dela mesta. V hotelu je storitev all inclusive, kar nam omogoča polni penzion ter pijačo na all inclusive baru. Večerja in nočitev.

Nedelja, 26.4.: Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni naravoslovni izlet (doplačilo) v notranjost južne makarske rivijere. Peljali se bomo proti Pločam in se ustavili ob Bačinskih jezerih. Gre za skupino šestih med seboj povezanih kraških sladkovodnih jezer. Nahajajo se tik pred izhodiščem večstoletne naravne poti po dolini reke Neretve, ki povezuje središčne prostore sosednje Republike Bosne in Hercegovine z Jadranskim morjem. Celotna površina jezer je okrog 2 kv. km, najgloblje pa meri 28 m. Sledi vožnja z ladjicami po čudovitih zelenih jezerih. Nadaljevanje izleta do notranjosti dalmatinske zagore ter obisk domačije, kjer si bomo lahko nabrali slastne domače jagode (1 kg). Možno bo tudi kupiti različne domače jagodne dobrote. Po prostem času se bomo vrnili v hotel na kosilo in uživali ob druženju in lenarjenju ob bazenu ali ob lepi peščeni plaži. Večerja, nočitev.

Ponedeljek, 27.4.: Po zajtrku odhod proti Mariboru. Ustavili se bomo v Liki in obiskali izvir reke Gacke, ki velja za najčistejšo reko na Hrvaškem. Območje Gacke je bilo naseljeno že v prazgodovini. Najstarejše mesto na področju Gacke iz tega obdobja je v jami v Lešćah. Ob izviru Gacke so mlini, med katerimi so nekateri še vedno delujoči. Sprehodili se bomo po lesenih poteh nad vodo, nad slapovi in brzicami. Ogledali si bomo vodne mline, imeli možnost kupiti domače izdelke, različne vrste moke in ostale izdelke iz njihove pridelave. Krajša vožnja do odlične ličke restavracije, kjer bo postreženo kosilo, prav tako ob reki Gacki. Po kosilu vožnja proti Mariboru. Prihod v večernih urah.

Cena: 209 € po osebi v dvoposteljni sobi

Ob rezervaciji do 1.2. podarjamo 10 € popusta.

Cena se zviša za 10 € pri udeležbi manj od 45 oseb (min. število potnikov za izvedbo 35).

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine;
- 3 x all inclusive v hotelu Labineca 3*;
- ogled Međugorja, izvira reke Gacke;
- nezgodno zavarovanje;
- spremstvo in organizacija potovanja.

Možna doplačila ob rezervaciji:

- 1/1 soba 36 €.

Doplačila na mestu samem:
- izlet na Bačinska jezera, vožnja z ladjico, nabiranje jagod;
- kosilo na poti domov 12-15 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

Za vas delamo na daljavo.

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

vsak delovnik 10.00-15.00

02/ 229-75-30 in 051/  368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si


Odpiralni čas
začasno zaprto do 7.1.2021

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.