Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

GURMANSKO POTEPANJE PO BELI KRAJINI

GURMANSKO POTEPANJE PO BELI KRAJINI
Zgodba o čudoviti pokrajini, gostoljubnih domačinih, odličnih vinih in dobrotah ...
69 €

Informacije

Destinacija Slovenija
Datum odhoda 27.04.2021
Št. dni 1 dan
Povpraševanje

Ob vznožju kočevskih gozdov in Gorjancev, v objemu reke Kolpe se razprostira Bela krajina. Ta kraška pokrajina z  globokimi vrtačami, belimi brezami in belo narodno nošo, ki je njen razpoznavni znak, popotnika prijazno pozdravi in pogosti z dobrotami iz domače kuhinje in kozarčkom rujnega vina.

Odhod iz Maribora ob 7. uri. Vožnja mimo Celja, Krškega proti Beli krajini. Najprej se bomo ustavili ob izviru reke Krupe, najbolj vodnatega izvira v Beli krajini. Jesenske barve bodo dodale še dodaten čar že tako čudovitemu naravnemu okolju. Sledi vožnja proti vasici Rosalnice v bližini Metlike, kjer se bomo ustavili pri Hiši dobrega kruha – Domače dobrote Mojca. Prijazni gostitelji nas bodo pozdravili z belokranjsko pogačo, nato pa za nas pripravili odlično toplo malico. Slikovito nam bodo prikazali njihove dejavnosti, med drugim peko tradicionalne belokranjske pogače.
Pot bomo nadaljevali do enega od lokalnih vinotočev, kjer nam bodo predstavili svojo klet, način dela ter za nas pripravili degustacijo vin. Dobro razpoloženi se bomo nato odpravili do vasi Radovica, kjer nas čaka prav posebno doživetje. Za eno šolsko uro se bomo v OŠ Brihtna glava namreč vrnili v času več kot 60 let nazaj. Pod nadzorom stroge tovarišice bomo namreč sodelovali pri šaljivi šolski uri in spoznavali Belo krajino. Tisti pridni bodo seveda za svoj trud prejeli pravo spričevalo, za poredne pa imajo na zalogi tudi tiste prave vzgojne prijeme, kot se jih spomnimo iz mladosti.
Po napornem šolanju si velja oddahniti, zato se bomo odpeljali do znane belokranjske gostilne, kjer si bomo privoščili odlično kosilo. Nekaj časa za prijetno druženje, nato pa degustacija vin v domači vinski kleti. Po degustaciji se bomo polni novih doživetij odpravili proti Mariboru, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 69 €

Cena se zviša za 10 € pri udeležbi manj od 40 oseb, za 20 € za manj kot 30 oseb (min. št. oseb za izvedbo programa je 22).

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- vodstvo lokalnega vodnika,
- pokušino belokranjske pogače, domačo malico in jabolčni zavitek,
- ogled izvira reke Krupe,
- degustacijo vin v znani vinski kleti,
- zabavno učno uro v »Osnovni šoli Brihtna glava«,
- pozno kosilo na domačiji,
- »bonusov servis« na avtobusu (pijača),-
- spremstvo in organizacijo izleta.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

V skladu z vladno uredbo (COVID-19) začasno zaprto.

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

vsak delovnik 9.00-15.00

02/ 229-75-30 in 051/  368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas
začasno zaprto do 19.4.2021

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.