info@bonus.si 02 229 75 30

Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

NAJLEPŠI GORENJSKI BISERI

NAJLEPŠI GORENJSKI BISERI
Najlepši kotički Gorenjske na en mah
od 239 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 02.04.2021
Št. dni 3 dni

Petek: Odhod iz Maribora v zgodnjih jutranjih urah, vožnja v smeri Celja (možen odhod), Ljubljane in naprej do Bleda, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Bled je slovenski turistični biser in eno najlepših alpskih letovišč. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svežina vzbujajo prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času. Po prihodu na Bled se bomo sprehodili ob jezeru in občudovali otoček sredi jezera ter mogočno skalo z gradom, ki se dviga nad jezerom. Na Bledu se bomo zadržali dovolj dolgo, da se bo možno popeljati s pletno do otočka ali pa obiskati grad nad jezerom. Od tam se odpira razgled na jezero, bližnjo planoto Jelovico in višje vrhove Julijcev. Sledilo bo nekaj prostega časa za kosilo. Popoldne vožnja v smeri Jesenic pod planino Mežakljo, mimo Mojstrane, kjer Jakob Aljaž še vedno pogleduje proti Triglavu. Peljali se bomo vse do doline Planice. Planiške skakalnice in največja letalnica na svetu se bodo v vsej svoji veličini razprli pred nami. Obiskali bomo Nordijski center Planica, razgledno ploščad, vodnik nam bo razložil vse o zgodovini Planice in se s sedežnico popeljali na vrh (doplačilo). Pozno popoldne bomo prispeli v Kranjsko goro in se namestili v hotel 4*. Po večerji prost čas, ki ga lahko izkoristimo za sprehod po Kranjski gori, ki je prava idilična gorska vasica pod Vitrancem. Nočitev v hotelu.

Sobota: Po zajtrku vožnja čez prelaz Vršič, ki je najvišji slovenski cestni prelaz (1611 m) in povezuje savsko in soško dolino. Cesto so gradili ruski ujetniki v 1. sv. vojni. V spomin na njih se ob cesti na Vršič na višini 1200 metrov nahaja Ruska kapelica. Ob vožnji na prelaz bomo občudovali najvišje vrhove Julijcev Razor, Mangrt, Škrlatico, Triglav. Postanek na vrhu ob Tičarjevem domu (1620 m). Sprehod (za tiste, ki zmorejo) do razgledne točke, od koder je vidna Ajdovska deklica v steni Prisanka.  Vožnja v dolino po preostalih ovinkih (skupno 50) s pogledom na prelepo okolico, od koder nam pomaha sam Julius Kugy.  Vožnja do trdnjave Kluže, ki je predstavljala pomembno zaporo na dostopu v Bovško kotlino. Izjemna je že njena lokacija nad sotesko reke Koritnice. Povratek do Bovca in kosilo. Nadaljevanje poti po Trenti, ob opazovanju smaragdne barve Soče in njenih korit do Kobarida, kjer si bomo ogledali muzej 1. sv. vojne, ki prikazuje zgodovino največjega vojaškega spopada na slovenskih tleh. Če bo čas dopuščal, si bomo ogledali še muzej na prostem Kolovrat. Polni novih vtisov se bomo odpravili do hotela v Tolminu, kjer se bomo namestili. Večerja in nočitev.

Nedelja: Po zajtrku vožnja v smeri Idrije. Mesto si bomo ogledali z lokalnim vodnikom ter obiskali nekoč drugi največji  rudnik živega srebra na svetu. Skrivnostno podzemlje si bomo ogledali v Antonijevem rovu, kjer morda srečamo jamskega škrata Perkmandlca! Spoznali bomo težko delo rudarjev, dragoceno cinabaritno rudo, kapljice živega srebra in si ogledali edinstveno podzemno kapelo Sv. Trojice. Po ogledih sledi domače kosilo v znani gostilni v Idriji. Popoldan vožnja proti Mariboru in povratek v poznih večernih urah.

Minimalno število potnikov za izvedbo 20. Cena se zviša za 10 € pri udeležbi manj od 24 oseb. Odhod iz Maribora.

CENA: 239 € po osebi v dvoposteljni sobi

CENA VKLJUČUJE:

- prevoz z avtobusom, cestnine, parkirnine,
- 1 x polpenzion v Kranjski Gori, hotel 4*,
- 1 x polpenzion v hotelu 3* v Tolminu,
- kosilo v Bovcu,
- vstopnino v Nordijski center Planica,
- vstopnino v muzej 1. svetovne vojne v Kobaridu,
- ogled Kolovata - muzeja na prostem (v kolikor bo čas dopuščal),
- ogled Idrije z lokalnim vodnikom,
- kosilo v Idriji,
- »bonusov servis« na avtobusu (hrana, pijača),
- spremstvo in organizacija potovanja.

Doplačila: enoposteljna soba 30 €, Blejski grad 13 €, rudnik v Idriji 13 €, sedežnica v Planici (ob rezervaciji) 4 €.

Cena se zviša za 10 € pri udeležbi manj od 24 oseb (min. število potnikov za izvedbo 20).

Prosimo, izpolni obrazec.

478,00 €
478,00 €
Strinjam se s splošnimi pogoji
Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

Za vas delamo na daljavo.

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

vsak delovnik 10.00-15.00

02/ 229-75-30 in 051/  368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11
03/ 428-22-60
celje@bonus.si


Odpiralni čas
začasno zaprto do 30.11.2020

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.