Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OD ĐERDAPA DO SALAŠA

OD ĐERDAPA DO SALAŠA
Smederevo - Lepenski vir - Kladovo - HE Đerdap - NP Đerdap - z ladjo po Donavi - Golubac- Zrenjanin - Belo blato - Đakovo
od 325 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Srbija
Datum odhoda 16.09.2021
Št. dni 4 dni
Povpraševanje

Četrtek: Odhod iz Maribora ob 00.15 uri. Vožnja s postanki v smeri Zagreba, Slavonskega Broda in srbske meje. Nadaljevanje poti mimo Beograda do Smedereva, mesta ob Donavi. Po prihodu ogled mesta na panoramski vožnji in ogled smederevske trdnjave z lokalnim vodnikom. Sprehod po starem mestnem jedru do trga s hramom Sv. Georga, Karađorđeve murve ... Po krajšem premoru za počitek se bomo odpeljali naprej proti vzhodu, med vožnjo pa se bomo ustavili in si privoščili kosilo v prijetnem lokalu s čudovitim pogledom na Donavo. Po kosilu kratka vožnja do Donjega Milanovca, kjer si bomo ogledali arheološki muzej Lepenski vir. Zanj je značilna obširna zbirka različnih arheoloških izkopanin, ki pričajo o razviti družbi pred več tisočletji in veljajo za ene najstarejših v Evropi. Po ogledu nadaljevanje vožnje ob mogočni reki Donavi. Občudovali bomo strmo padajoče stene, t.i. klisure, klance Naravnega parka Đerdap. Prihod v Kladovo, namestitev v hotel, ki se nahaja tik ob obali Donave. Prost čas za sprehode ob rečni plaži, večerja v hotelu, nočitev.


Petek: Po zajtrku nas bo pot vodila do največje hidroelektrarne na Donavi. Z lokalnim vodnikom si bomo ogledali notranjost mogočnega jeza z velikanskim turbinami ter posebne kanale s sistemom vodnih zapornic, ki ladjam omogočajo prehod skozi jez. Vožnjo bomo nadaljevali skozi NP Đerdap do Tekije, kjer nas bo že čakala ladja. Zapluli bomo po velikem in malem »Kazanu«, med strmo padajočimi stenami. Iz daljave bomo opazili Trajanovo Tabulo, ki še danes priča o dosežkih najbolj sposobnega rimskega cesarja. Ta je ob Donavi dal tlakovati pot na vzhod, njegove legije pa so osvojile Dacijo in velik del bližnjega vzhoda. Na najprijetnejši način si bomo ogledali verjetno najlepši del najdaljše evropske reke. Po končani plovbi bomo pot nadaljevali ob Donavi proti Golubcu. Postanek za kosilo in krajši počitek. Sledi ogled znane trdnjave Golubac, nato pa vožnja mimo Smedereva in Pančeva do lepega mesta ob reki Begej, Zrenjanina. Namestitev v hotel in večerja, prosto za sprehode po središču mesta, nočitev.

Sobota: Po zajtrku ogled Zrenjanina z lokalnim vodnikom. Prosti čas za samostojno raziskovanje, nato pa kosilo v znani restavraciji ob domačih specialitetah. Popoldan prosto za počitek ali sprehod ob reki Begej z možnostjo obiska stare gostilne »Četri konja debela« ter muzeja piva. Zvečer se bomo odpeljali do lepo urejenega »salaša«, si ga ogledali, nato pa se prepustili glasbi tamburašev ob tradicionalna Bački večerji. Povratek v hotel in nočitev.

Nedelja: Zajtrk, nato pa vožnja mimo Novega Sada in Vukovarja do Đakova. Tam se bomo ustavili in si ogledali katedralo, ki velja za eno najlepših neoromantičnih cerkva med Rimom in Istanbulom. Sledi tradicionalno slavonsko kosilo. Po kosilu nadaljevanje poti mimo Slavonskega Broda proti Mariboru. Povratek v večernih urah.

CENA: 325 € po osebi v dvoposteljni sobi

Cena se zviša za 20 € pri udeležbi manj od 45 oseb (min. število potnikov za izvedbo 35).

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine,
- 1 x nočitev z zajtrkom (Zrenjanin),
- 2 x polpenzion (Zrenjanin, Kladovo)
- vožnjo z ladjo po Donavi, Naravni park Đerdap,
- oglede Smedereva, Zrenjanina z lokalnimi vodniki,
- 4 kosila v izbranih gostilnah,
- 1 x tradicionalno vojvođansko večerjo z glasbo - v salašu v Belem blatu,
- vstopnine v HE Đerdap z lokalnim vodnikom, trdnjavo Smederevo, arheološki muzej Lepenski Vir, trdnjavo Golubac,
- »bonusov servis« na avtobusu (hrana, pijača),
- spremstvo in organizacija potovanja.

Doplačila: enoposteljna soba 45 €.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:
Prijavnina znaša 14€.
Želite biti obveščeni o naši odlični ponudbi?

Turistična agencija BONUS

Bonus Maribor
Trg Borisa Kidriča 2
02/ 229-75-30
info@bonus.si

Odpiralni čas

pon.-pet.: 9.00-17.00

sobota: zaprto

Dežurni e-mail: info@bonus.si

Dežurna telefonska štavilka:

02/ 229-75-30 in 051/ 368-616

 

Bonus Celje
Glavni trg 11

03/ 428-22-60

051/ 600-211

celje@bonus.si

Odpiralni čas
ponedeljek: 9.00-14.00

torek: 9.00-13.00

sreda: 12.00-17.00

četrtek: 9.00-13.00

petek, sobota: zaprto

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing - izdelava spletne strani in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več info...

Vse pravice pridržane. Bonus Turistična agencija d.o.o.